Dinsdag 25 september wordt in 't Chassé Theater weer deVrijwilligersmarkt Breda gehouden, waar je 90 vrijwilligersorganisaties kunt ontmoeten.
Dinsdag 25 september wordt in 't Chassé Theater weer deVrijwilligersmarkt Breda gehouden, waar je 90 vrijwilligersorganisaties kunt ontmoeten. (Foto: )

25 september Vrijwilligersmarkt Breda

Breda Actief houdt ook dit najaar weer de Vrijwilligersmarkt Breda. Dinsdag 25 september kan iedereen op zoek naar leuk, passend vrijwilligerswerk. Dit jaar zijn er maar liefst 90 verschillende organisaties aanwezig in het Chassé Theater.

BREDA - Vrijwilligerswerk, zo is de ervaring, geeft je positieve energie. Want mensen die vrijwilligerswerk doen, ontwikkelen hun talenten, ontmoeten nieuwe mensen en komen in contact met bijzondere organisaties. Bovendien doen ze ook waardevolle (werk)ervaring op en hebben ze er vooral veel lol en plezier in!

90 vrijwilligersorganisaties

Deze Vrijwilligersmarkt Breda vindt van 's middags vier uur tot 's avonds zeven uur plaats in het Chassé Theater. Iedereen kan er kennismaken en in gesprek gaan met 90 verschillende organisaties. Deze vrijwilligersorganisaties zijn actief op het gebied van kunst en cultuur, natuur en milieu, sport en recreatie, goede doelen en samenleving, zorg en welzijn of kennis en leren.

Meedoen met speeddates

Behalve dat belangstellenden in het Chassé Theater zelf naar organisaties op zoek kunnen gaan, kunnen zij er ook meedoen met speeddates. Verdeeld over vier rondes worden er een hoop onverwachte ontmoetingen gecreëerd. Vooraf inschrijven hiervoor kan via www.vrijwilligersmarktbreda.nl. Daarnaast staan ook de adviseurs van Breda Actief klaar met interessetests, informatie over vrijwilligerswerk en advies, en dankzij buddy's wordt iedereen wegwijs gemaakt tijdens dit Bredase feestje!

In oktober Open Deur Route

Na 25 september hebben Bredanaars de mogelijkheid om op bezoek te gaan bij vrijwilligersorganisaties en sportverenigingen. Van 1 tot 10 oktober zetten organisaties hun deuren open. Zo wordt er nog een actief vervolg gegeven aan de eerste ontmoeting op de Vrijwilligersmarkt. Meer informatie hierover vind je op www.vrijwilligersmarktbreda.nl.

Iedereen is weer welkom

Je kunt je tevoren al via www.vrijwilligersmarktbreda.nl aanmelden, maar is niet verplicht. Iedereen is van harte welkom om op 25 september spontaan binnen te lopen. Via Facebook kun je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en voor meer informatie kun je een mail sturen naar: info@vrijwilligersmarktbreda.nl.

Aansluitend nog een seminar

Aansluitend aan deze Vrijwilligersmarkt kunnen alle vrijwilligersorganisaties uit Breda nog deelnemen aan het seminar 'Vrijwilligers van NU en straks!'. Vanaf kwart voor acht nemen de gastsprekers Willem-Jan de Gast (Movisie) en David Wijnperle (Kuperus&Co en Doeldenker) de zaal mee in de laatste ontwikkelingen van het vrijwilligerswerk. Daarna is het tijd voor een paneldiscussie. Wethouder Miriam Haagh leidt deze paneldiscussie met prikkelende vragen en nodigt ook de mensen in de zaal uit om te reageren en vragen te stellen. Je aanmelden voor dit avondprogramma kun je via www.breda-actief.nl/seminar.

Meer berichten