In de Vianden in 't Ginneken kun je op zaterdag en zondag tijdens de 3e editie van de BREDA EXPO  van Ambacht tot Hobby weer kennismaken met een mooie, interessante mix van oude ambachten en hobby's. 
In de Vianden in 't Ginneken kun je op zaterdag en zondag tijdens de 3e editie van de BREDA EXPO  van Ambacht tot Hobby weer kennismaken met een mooie, interessante mix van oude ambachten en hobby's.  (Foto: )

Dit weekend de 3e BREDA EXPO in en om de Vianden

In en om de Vianden in het Ginneken is er op zaterdag 22 en zondag 23 september de 3e editie van de BREDA EXPO van Ambacht tot Hobby, met een zowel mooie als interessante mix van oude ambachten en hobby's. Voornaamste doel van de expo is om zowel de ouderen als de jongeren hiermee kennis te laten maken, om zo de inspiratie op te doen zelf aan de slag te gaan met een hobby of ambacht.

BREDA - In de afgelopen twee jaar heeft de BREDA EXPO, die georganiseerd is door het Gilde de Baronie in samenwerking met de zaal Vianden, bewezen te voorzien in een duidelijke behoefte, zeker gezien het grote aantal bezoekers dat een kijkje kwam nemen.

Het blijft altijd interessant om eens nader kennis te maken met allerlei oude ambachten, en in het verlengde hiervan is de stap naar een leuke hobby veelal dan niet meer zo groot. Bezoekers van de beide voorgaande edities hebben dat zelf reeds kunnen ervaren en ongetwijfeld zal er ook nu weer volop inspiratie op te doen zijn. Er is weer van alles te zien, zoals stoelenmatten, spinnen, glas-in-lood, kantklossen, houtsnijden en edelsmederij, maar ook allerlei oude gereedschappen, keramiek, sieraden, Meccano, Lego, schilderen, figuurzagen, decoraties van plexiglas etc.

Tijdens de BREDA EXPO zullen er ook veel workshops worden gegeven, zodat iedereen nader kan kennismaken met een bepaalde activiteit. Dat is ook de opzet van deze expo, namelijk zelf ook aan de slag te gaan. De aanwezige standhouders zullen graag hun kennis en liefde voor hun ambacht en hobby willen delen met de bezoekers. Ook de kinderen worden hierbij niet vergeten. Die zullen lekker mee kunnen knutselen op de vele tafels die beschikbaar zijn in de Vianden.

De 3e BREDA EXPO is op beide dagen geopend van 's ochtends elf uur tot 's middags vijf uur. De entree is 2 euro, maar kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren is mogelijk op het terrein naast het gemeenschapshuis aan de Viandenlaan 3-5 en op het nabijgelegen Schoolakkerplein.

Nog meer weten? Kijk dan eens op www.vianden.nl en/of op www.gildebaronie.nl

Meer berichten