Foto:

Studenten gaan ploggen

Onder het motto van 'iedere dag een held' streven studenten van de Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV) in samenwerking met Ron Bekker van Runnerscafe naar een schonere en gezondere wereld. Dit gaan ze doen door middel van: Plog & GO.

BREDA – Dit evenement wordt georganiseerd op de dag van de duurzaamheid, welke plaatsvindt op 10 oktober. Het doel van Plog & GO is om te laten zien dat bijdragen aan een schoon milieu leuk en makkelijk is. De uit Zweden overgekomen trend, ploggen, combineert het bijdragen aan een schoner klimaat met het werken aan je eigen gezondheid. Tijdens het evenement ga je wandelen of joggen en tegelijkertijd afval oprapen. Door deze combinatie train je meer spiergroepen dan bij normaal wandelen of joggen. Voorgaande edities, waaronder een ploggingsvierdaagse, is dit onder leiding van Runnerscafe en de ANWB al zeer succesvol gebleken.

Voor dit Plog & GO worden bedrijven, scholen en bejaardentehuizen binnen de Singels in Breda benaderd. Maar ook ieder betrokken inwoner van Breda mag zich aansluiten. Het speelterrein van dit evenement is het centrum van Breda. Het evenement start om 12 uur vanuit verschillende locaties, bedrijven en instellingen. Om 13 uur zullen alle wandelaars samen komen op één punt om hun zwerfafval zichtbaar maken. Samen hebben we gewerkt aan een gezonde en schone wereld.

Door het evenement en de indruk die het afval achterlaat hoopt de organisatie dat men enthousiast is over deze activiteit 'Plog & GO' en dat deelnemers en inwoners van Breda dit vaker gaan doen. Het motto 'iedere dag een held' moet mensen motiveren om bij te dragen aan een schoner milieu en hun gezondheid. Enthousiast geworden? Elke held kan zichzelf inschrijven en/of haar organisatie aanmelden. Stuur een mail naar ron@runnerscafe.nl of meld je bedrijf, instelling of jezelf aan via https://www.facebook.com/events/525922511212653/

Meer berichten