Links: Prins Philips Willem van Nssau. Rechts: De Sint Annakapel in Heusdenhout door Jacobus Carolus Huijsmans
Links: Prins Philips Willem van Nssau. Rechts: De Sint Annakapel in Heusdenhout door Jacobus Carolus Huijsmans (Foto: Kees de Jong)

Blad 'De Engelbrecht van Nassau' beschrijft geschiedenis Breda

De 3e editie van 2018 van de 'Engelbrecht van Nassau' is nu te lezen. Dit kwartaalblad van de 'Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau Breda' ligt vanaf nu in diverse boekhandels verspreid in het centrum van Breda. We brengen op verschillende manier geschiedenis van Breda in tekst en beeld. Alles vlot te lezen en interessant.

Je leest nu over:  'Heemkunde in Breda tijdens de WO II'; Sint Annakapel in Heusdenhout 500 jaar; Nieuwe straatnamen in Breda; de Nederlands oudste Postzegelvereniging in Breda; straatnaamborden genoemd naar personen; herberg Het Roode Hert in Princenhage 500 jaar oud en hedendaagse geschiedenis in de 'Kroniek van Breda'. Dat allemaal afgewisseld met mooie foto's en afbeeldingen.

Nu te koop bij Boekhandel 'Van Kemenade&Hollaers, Ginnekenweg; De Vrije Boekhandel, Veemarktstraat; Libris Boekhandel Buitelaar, Grote Markt; 't Ezelsoor Bredase Boekenmarkt, Veemarktstraat en aan de balie in de Grote Kerk.  Later volgt ook nog het VVV-kantoor op de Grote Markt, maar dat wordt nu verbouwd. Nieuwsgierig..? Loop dan even een boekhandel binnen en maak het blad je eigendom.  Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Het volgende thema-nummer gaat geheel over prins Philips Willem van Oranje-Nassau, de 'vergeten' oudste zoon van Willem van Oranje.  Dat is de prins die op de achterkant van deze 3e editie staat. Veel leesplezier! Is het je bevallen, maak anderen dan ook attent op ons blad of onze erfgoedvereniging!

Meer berichten