Dansperformance in Pier15
Dansperformance in Pier15 (Foto: Dansnest)

Dansperformance in skatepark Pier15

Breda – Zaterdag 20 oktober brengt het Bredase dansgezelschap Dansnest een performance over het spanningsveld tussen mens en ruimte met het landschap van skatepark Pier15 als locatie. Deze voorstelling vindt plaats in het kader van het project ‘Urban Dance Gathering’ van Zuidlijn, tijdens Het Overslag Festival.

Het skatepark als metafoor voor de stad. Een dansperformance met zes dansers in een voortschrijdende lijn, een poging om schouder aan schouder te kunnen bewegen met daarbij voortdurend obstakels. Dansnest onderzoekt wat het is om fysiek deel uit te maken van een veranderende samenleving. Het is een maatschappelijke uitdaging die vooral tot uiting komt daar waar Dansnest in de openbare ruimte haar werk creëert en een interactie aangaat met de omgeving. Net als in haar werk op het Station Breda en het Kasteelplein toont het skatepark Pier15 het spanningsveld tussen mens en ruimte, de risico’s, de sociale dynamiek en de rauwheid van het alledaagse. Op een lijn zitten of lijnrecht tegenover elkaar, samen vormt het een choreografie.

Aanvang: 20.30 uur en 24.00 uur
Duur: ongeveer 20 minuten
Gratis entree. Tijdens de voorstelling is de hal gesloten.

Choreografie: Nana van Moergestel en Neel Brans
Dans: Ivana Tomasevic, Ischa Havens, Charlotte Thyssen, Sammie Hermans en twee studenten van Fontys Dansacademie opleiding Urban-contemporary: Rohiet Tjon Poen Gie en Hannah Mahler.

Urban Dance Gathering
Het project Urban Dance Gathering van Zuidlijn bestaat uit een reis langs de vijf spoorzones in Brabant: Tilburg, Helmond, Den Bosch, Eindhoven en Breda. Tijdens sessies werden key-players samengebracht om mee te denken over de mogelijkheden van urban dance in de betreffende stad. Kan de reikwijdte ervan toenemen? Hoe kan urban dance in de Brabant steden zich ontwikkelen? Het rapport dat uit die reis kwam was, kreeg een vervolg. Samen met C-mone heeft Zuidlijn in elke stad een urban choreograaf of gezelschap gevraagd een kort danswerk te maken. Dansnest heeft de uitdaging opgepakt voor Breda; Dewi van Maaren (Dukebox) voor Den Bosch; Martijn Verschuren (Urban Matterz) voor Helmond; Nina duMoulin voor Eindhoven en Rohiet Tjon (Fontys Dance Academy) voor Tilburg. Meer info via www.zuidlijn.nl

Overslag Festival

Overslag vindt plaats tijdens het slotweekend van Breda Photo en biedt een selectie van bands, voorstellingen en exposities. Laat je verrassen door verschillende muziekstijlen en ga ‘to infinity and beyond’.

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Breda, Zuidlijn, Overslag Festival | Breda Photo en Pier15.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden