Requiem van Brabantse componist door Bredaas/ Ulvenhoutse koren

Op 4 november geeft Kamerkoor Enchanté en Gemengd Koor Ulvenhout een concert waarin het Requiem van Frank van Nimwegen (Gilze 1961) centraal zal staan. De uitvoering begint om 15.00 uur in de Sacramantskerk aan de Zandberglaan.

In 2003 heeft Frank van Nimwegen dit Requiem geschreven. Het is inmiddels diverse malen in het land uitgevoerd o.a. in Heerenveen en Den Haag. En nu dus ook voor het eerst in Breda . De koren worden begeleid door het KlarinetNsemble uit Hilvarenbeek en de organiste Jelena Bazova. De solo partij zal worden gezongen door de sopraan Ireen van Bijnen.

Naast het Requiem worden twee delen uit het Stabat Mater van Rheinberger, Het Nachtlied van Reger en enkele solostukken van het klarinetensemble uitgevoerd. Ireen van Bijnen zal ook het Ave Maria van Gounod uitvoeren. Al met al een diversiteit aan muziek dat past bij deze tijd van het jaar.

Kaarten zijn te koop bij de leden van het koor en boekhandel van Kemenade & Hollaers. De entreeprijs is € 10,-, aan de kerk € 12,50. Reserveren kan via Kamerkoor Enchante kamerkoor.enchante@planet.nl

Meer berichten