Filosoof Miriam van Reijen komt spreken over stoïcijnse levenskunst

Etten-Leur- Op vrijdag 26 oktober 2018 komt filosoof en schrijver Miriam van Reijen spreken over stoïcijnse levenskunst.

Miriam van Reijen verdiept onze zoektocht naar geluk met de Stoïcijnse levenskunst. Ze neemt ons mee om het filosofische gesprek te verfijnen. Een kans om onze eigen gesprekskunst op een hoger plan te brengen! Miriam is een bekende filosoof, schrijver en veel gevraagd spreker.

Miriam van Reijen (Breda, 1946) is afgestudeerd in de sociale filosofie en ethiek en in de cultuur- en godsdienstsociologie. Van 1973 tot 1984 was zij o.a. wetenschappelijk medewerker filosofie aan de medische faculteit van de Universiteit Nijmegen, en docent aan diverse hogere beroepsopleidingen. Na een verblijf van 6 jaar in Latijns-Amerika woont zij sinds 1990 weer in Breda. Vanaf 1996 is zij docent aan de Senioren Academie Brabant (HOVO) van de Universiteit Tilburg.

Ook schreef ze verschillende boeken over Spinoza en over de Stoïcijnen. In haar boek ‘Stoïcijnse levenskunst: evenveel geluk als wijsheid’, laat ze aan de hand van alledaagse voorbeelden zien hoe het mogelijk is om te leven zonder irritaties en teleurstelling.

Miriam heeft ook de opening van ons seizoen verzorgd.

Datum: 26 oktober 2018

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Plaats: Lambertuskerk
Markt 62 4875CG Etten Leur

Aanmelden kan: contact@zininetten-leur.nl

Er wordt entree gevraagd.

ZIEL richt zich op iedereen die op het terrein van kunst, cultuur, zingeving en spiritualiteit verdieping zoekt, ongeacht geloof of religie.

Voor meer informatie over ZIEL en haar programma’s: www.zininettenleur.nl

Meer berichten