Wethouder Marianne de Bie gaf op het eindconcert van 'Blaasmuziek is Cool' in Jeugdland het startsein voor de pilot van 'Samen Muziek Maken'.
Wethouder Marianne de Bie gaf op het eindconcert van 'Blaasmuziek is Cool' in Jeugdland het startsein voor de pilot van 'Samen Muziek Maken'. (Foto: )

Samen muziek maken in je eigen buurt!

Wethouder Marianne de Bie gaf 9 oktober tijdens het eindconcert van het project 'Blaasmuziek is Cool' van de basisscholen de Rosmolen en de Klokkebei in Jeugdland in Ulvenhout het startsein voor de pilot van 'Samen Muziek Maken'.

BREDA - Deze cursus 'Samen Muziek Maken' is een samenwerking tussen Nieuwe Veste en de Federatie Bredase Verenigingen voor Blaasmuziek, de FBVB, en heeft als doel om op een laagdrempelige manier kinderen in hun eigen omgeving kennis te laten maken met muziek en te stimuleren zelf muziek te gaan maken. In de cursus ervaren de kinderen hoe leuk het is om deel uit te maken van een echt orkest!

Nieuwe Veste en de FBVB hebben gezamenlijk naar nieuwe lesvormen gezocht om zoveel mogelijk kinderen in heel de gemeente Breda in aanraking te laten komen met muziek. Dit resulteerde in de nieuwe cursus 'Samen Muziek Maken'. Deze cursus is het vervolg op de cursus 'Blaasmuziek is Cool' die de Nieuwe Veste in samenwerking met verschillende basisscholen en lokale muziekverenigingen, onder schooltijd op school aanbiedt. Op deze manier ontstaat er een doorlopend aanbod op het gebied van muziekonderwijs dichtbij de kinderen in de buurt, waarin zowel basisscholen en muziekverenigingen als Nieuwe Veste met elkaar samenwerken.

De nieuwe cursus 'Samen Muziek Maken' gaat in Ulvenhout op basisschool de Rosmolen en in Breda op basisschool Het Noorderlicht van start voor de kinderen uit groep 5 en 6. Als deze pilot een succes is, zullen meerdere wijken en dorpen in Breda volgen. De gehele cursus bestaat uit 16 lessen op school na schooltijd en wordt voor 'n aantrekkelijk tarief aangeboden. Muziekverenigingen uit de eigen buurt zorgen ervoor dat er voor de cursus instrumenten beschikbaar zijn. Harmonie Constantia in Ulvenhout en de Nassau Harmonie in Breda zijn de eerste twee verenigingen die voor 'Samen Muziek Maken' met Nieuwe Veste samen gaan werken. Als slot van het naschoolse traject wordt vlak voor de carnavalsvakantie door de jonge muzikantjes een concert verzorgd voor de hele school en hun ouders en andere belangstellenden.http://www.nieuweveste.nl

Ieder kind krijgt met de cursus ' Samen Muziek Maken' de kans om tegen een aantrekkelijk bedrag kennis te maken met het zelf maken van muziek. Door samenwerking met het Jeugdcultuurfonds Breda kunnen ook minder draagkrachtige ouders hun kinderen het instrument van hun dromen laten uitkiezen. Kijk voor meer informatie over deze nieu-
we cursus 'Samen Muziek Maken' op de website www.nieuweveste.nl of neem - ook voor eventuele vragen - contact op met de Nieuwe Veste, via telefoonnummer (076) 2 00 32 00.

Meer berichten