De GREENHOPPER is er voor iedereen die zijn woning energiezuiniger wil maken en wil bijdragen aan 'n duurzamer en CO2-neutraal Breda.
De GREENHOPPER is er voor iedereen die zijn woning energiezuiniger wil maken en wil bijdragen aan 'n duurzamer en CO2-neutraal Breda. (Foto: )

GREENHOPPER | Breda trekt vanaf nu tot en met 2020 gemeente door

BREDA - Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, opende wethouder Greetje Bos de GREENHOPPER | Breda. Deze (mobiele) pop-up store is er voor alle Bredanaars die hun woning energiezuiniger willen maken en willen bijdragen aan een duurzamer en CO2-neutraal Breda. Deze GREENHOPPER tourt nog tot en met 2020 door Breda. Eerste stop is het centrum van Breda. Daar staat hij op het Kasteelplein, op de woensdagochtend 17 en de vrijdagochtenden 19 en 26 oktober vanaf halftien tot twaalf uur, en op woensdag 24 en op zaterdag 27 oktober 's middags van één tot vier uur.

Wethouder Greetje Bos: ,,Het is niet te geloven waar je allemaal nog aan kunt denken om je huis energiezuiniger te maken. De GREENHOPPER geeft echt meer inzicht in maatregelen die voor mij, en ik denk ook voor veel Bredanaars, nog onbekend zijn. Ik ben er trots op dat we via deze weg het bewustzijn over de gigantische opgave om onze stad een stuk duurzamer te maken wat kunnen vergroten. En uiteindelijk heeft het beperken van onze energievraag en terugdringen van onze CO2-uitstoot voor iedereen een positief effect: voor de rekeningen thuis, het klimaat én onze gezondheid.''

Je dak isoleren, led-verlichting, tocht-strips en enkel glas door dubbelglas vervangen, het zijn enkele van de vele maatregelen die huizenbezitters kunnen toepassen in hun woning om deze duurzamer te maken én om hun energierekening omlaag te brengen. Breda wil in 2044 CO2-neutraal zijn. Om dat te bereiken is er werk aan de winkel voor heel Breda. Het energiezuinig maken van de bestaande woningen is daarin een belangrijk stap. Zo worden woningen (ook) klaargemaakt voor de vervolgstap naar aardgasloos verwarmen.

De GREENHOPPER trekt twee jaar door Breda en na het centrum is IJpelaar aan de beurt. Stap voor stap helpen de mensen van GREENHOPPER (ambtenaren van de gemeente en adviseurs en vrijwilligers van energiecoöperatie BRES) bij 'n advies op maat om woningen energiezuiniger en duurzamer te maken. De GREENHOPPER | Breda is tot stand gekomen door 'n Europese Interreg Subsidie en 'n samenwerking met vele partners. Deze partners en meer informatie over de pop-up store en de locaties en de openingstijden zijn op de site www.groenpleinbreda.com/greenhopper terug te vinden.

Meer berichten