Tijdens zowel de Historische Kilometer als de Kasteelwandeling staat de gids van de VVV uitgebreid stil bij 't Spanjaardsgat. Tijdens de Kasteelwandeling bezoek je tevens een van de torens. FOTO: MARIËLLE HOUBEN
Tijdens zowel de Historische Kilometer als de Kasteelwandeling staat de gids van de VVV uitgebreid stil bij 't Spanjaardsgat. Tijdens de Kasteelwandeling bezoek je tevens een van de torens. FOTO: MARIËLLE HOUBEN (Foto: Mariëlle Houben)

In de herfst(vakantie) kun je weer op stap met VVV

Ook deze herfst kunnen belangstellenden weer op pad met een gids van de VVV, om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad Breda. Deze en volgende week kun je op verschillende dagen een interessante Historische Kilometer en/of een Kasteelwandeling volgen.

BREDA - De Historische Kilometer voert de deelnemers via het fraaie Nassaumonument in het Valkenberg naar onder meer het Kasteel van Breda, de prachtige Grote of Onze Lieve Vrouwekerk en over het middeleeuwse Begijnhof. De gids van de VVV vertelt je onderweg van alles over deze historische locaties en tijdens deze wandeling komen de deelnemers ook op plaatsen die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn. Deze Historische Kilometer wordt gelopen op maandag 15, woensdag 17, dinsdag 23, donderdag 25 en zaterdag 27 oktober.

Wie meegaat met de Kasteelwandeling, krijgt een interessante, uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel van Breda. De gids van de VVV vertelt je alles over het kasteel en zijn bewoners van vroeger en nu. Je bezoekt er onder meer de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel. Het Kasteel van Breda is al bijna 200 jaar defensieterrein en de VVV is de enige die hier groepen mag rondleiden. De Kasteelwandeling staat op dinsdag 16, donderdag 18, vrijdag 19, zaterdag 20, maandag 22, woensdag 24 en vrijdag 26 oktober op het programma.

Deze beide wandelingen starten steeds 's middags om twee uur bij de VVV in de Willemstraat. De volwassenen betalen 7,95 euro en kinderen van 4 tot en met 13 jaar 6,95 euro. Met een BredaPas kun je gratis mee met de wandelingen. Vanwege het bezoek aan het Kasteel van Breda is een legitimatiebewijs verplicht. Voor aanvang van de wandelingen worden die geregistreerd door de VVV-gids en daarom moet iedereen ook al om kwart voor twee aanwezig zijn bij de VVV. Door deel te nemen aan deze VVV-wandelingen draag je bij aan het behoud van de Grote Kerk en het Kasteel van Breda.

Wil je meer weten? Ga dan naar www.vvvbreda.nl

Meer berichten