Bij Pier15 laat Dansnest een performance zien over het spanningsveld tussen mens en ruimte, met het 'landschap' van het skatepark als het decor.
Bij Pier15 laat Dansnest een performance zien over het spanningsveld tussen mens en ruimte, met het 'landschap' van het skatepark als het decor. (Foto: )

Zaterdag 20 oktober 2e Overslag Festival

Op zaterdag 20 oktober is het is tijd voor de tweede editie van Overslag! Een avontuurlijk festival van beeld en geluid wat de bezoekers op één avond langs de verschillende culturele broedplaatsen in het havengebied van de Belcrum brengt.

BREDA - Dit tweede Overslag Festival vind plaats tijdens het slotweekend van BredaPhoto, en het biedt het publiek een zeer diverse selectie van bands, voorstellingen en exposities.

Alles is gratis toegankelijk

,,Volg de route langs Belcrum Beach, STEK en Pier15 aan de Veilingkade en langs PodiumBloos en Electron in de Speelhuislaan en laat je verrassen door verschillende muziekstijlen, geniet van een drankje en ga 'to infinity and beyond'. De eerste act start 's middags al om vier uur en het festival gaat door tot 's nachts twee uur, en alle locaties zijn gratis toegankelijk'', aldus de organisatoren.

Verschillende muziekstijlen

In samenwerking met de organisatoren van de (jaarlijkse) POB-parade is een programma samengesteld met verschillende muziekstijlen, die zijn afgestemd op de locaties. Bands en artiesten die komen optreden tijdens het festival zijn de BAZZOOKAS, Komodo, Awash, Ten Years Today, Rubah, de Stolen Bicycles, Alpha Glow, Give Up The Ghost, Berry de Jong.

Muzikale theatervoorstelling

Bij PodiumBloos zal er de muzikale theatervoorstelling 'MY PROTEST' te zien zijn, van Benjamin Abel Meirhaeghe, in samenwerking met de producer Alien Observer. Deze voorstelling is 'n aanklacht tegen overvloedige meningen, waarbij de maker zich heeft laten inspireren door protestsongs uit de sixties van de vorige eeuw.

Performance van Dansnest

Bij skatepark Pier15 laat Dansnest 'n bijzondere performance zien over het spanningsveld tussen de mens en ruimte, met het 'landschap' van 't skatepark als locatie. Deze performance is onderdeel van ZUIDLIJN/Ubran Dance Gathering, 'n reeks van diverse culturele en creatieve events die de spoorzones van 5 Brabantse steden inhoudelijk én fysiek met elkaar verbindt.

Op diverse locaties foto's

BredaPhoto zal op verschillende deelnemende locaties foto's tentoonstellen. Zo vind je op Belcrum Beach de serie 'Futuristic Archeology' van de Koreaanse fotograaf Deasung Lee over het veranderende landschap in Mongolië. Bij STEK is het werk van Sama Alshaibi te zien. Haar serie 'Warhead' toont het publiek de 'donkere kant' van de technologische vooruitgang. En bij de MotMot Gallery aan de Belcrumweg 19 is werk van Kenji Chiga te zien. Zijn serie 'The Suicide Boom' gaat over het hoge percentage zelfdodingen in zijn vaderland. Voor BredaPhoto bezocht Kenji Chiga bekende zelfmoordplekken in Japan. Aanleiding was de zelfmoord van 'n vriend, die erg deed denken aan bekende zelfmoorden. Hij wijst hiervoor op de invloed van social media.

Meer op de Facebookpagina

Het blokkenschema en nieuwtjes van het festival vind je op Facebookpagina: https://www.facebook.com/OverslagBreda/.

Meer berichten