Foto: Bron beeld: Coalitie Migraine, bestaande uit WOMEN Inc, het Migrainefonds, de VNHC en de NHV

Voorlichtingsbijeenkomst over migraine op 21 november in Amphia

Op woensdag 21 november 2018 organiseert Amphia in samenwerking met Hoofdpijnnet de voorlichtingsbijeenkomst ‘Migraine is een hoofdzaak’. Twee neurologen spreken hier over migraine bij volwassenen en kinderen, de klachten en behandelmogelijkheden. De ontwikkeling van migraine door de jaren heen wordt belicht en een ervaringsdeskundige vertelt over de kwaliteit van leven met migraine. Deze bijeenkomst is voor mensen die migraine hebben en overige geïnteresseerden.

Grote impact op dagelijks leven
In Nederland leven 2 miljoen mensen met migraine. Deze (chronische) hersenziekte staat wereldwijd op de tweede plaats van meest belastende ziektes voor mannen en vrouwen. Het belemmert hen niet alleen lichamelijk maar heeft ook grote impact op hun dagelijks leven. Tijdens een migraineaanval kunnen mensen vaak dagenlang niet functioneren. Toch worden mensen met migraine niet altijd serieus genomen.

“Migraine vraagt afhankelijk van de frequentie en ernst van de aanvallen om aanpassingen in het dagelijks leven”, geeft dr. van Lieshout, neuroloog-somnoloog van Hoofdpijncentrum Amphia, aan. “ Wij behandelen patiënten soms met medicatie en bij angst- en stemmingsproblemen kan een psycholoog of psychiater worden ingezet. Met de behandeling zorgen we dat de aanpassingen in het dagelijks leven zo minimaal mogelijk zijn. Minder hoofdpijn is minder beperking”, aldus van Lieshout.

Migraineweek
Om meer bekendheid te geven aan migraine organiseert Amphia van 19 tot en met 23 november 2018 een migraineweek. Naast de voorlichtingsbijeenkomst is deze week in de centrale hal van locatie Molengracht de foto-expositie ‘Twee Gezichten’ te zien. Bij de expositie is informatiemateriaal over migraine verkrijgbaar.

Programma voorlichtingsbijeenkomst
18:30 Inloop met koffie en thee
19:00 Opening - dr. H.B.M. van Lieshout, neuroloog-                 somnoloog
19:05 ‘Migraine bij kinderen’ - dr. I.A.W. Kotsopoulos,                 (kinder)neuroloog
         ‘Migraine, een kopzorg, ook voor de neuroloog’ -                 dr. H.B.M. van Lieshout, neuroloog-somnoloog
20:00 Pauze
20:15 Migraine en kwaliteit van leven - mw. E. Visser,                 ervaringsdeskundige Hoofdpijnnet
20:45 Vragenpanel
21.00 Afsluiting

De bijeenkomst vindt plaatst op woensdagavond 21 november 2018 in het Kenniscentrum op locatie Molengracht in Breda. Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan tot 14 november via www.amphia.nl/migraineweek. De toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden