Mary van Duuren bij een van de regionale posterborden over haar roman
Mary van Duuren bij een van de regionale posterborden over haar roman (Foto: ADOREMI / Mary van Duuren)

Etten-Leurse Mary van Duuren schrijft debuutroman

Van de Etten-Leurse schrijfster Mary van Duuren, geboren te Breda in 1963, is eind oktober 2018 haar derde boek uitgebracht, de spannende roman: 'De schittering in de diepte.'

Het 264 pagina's tellende boek gaat over het gelukkige gezinsleven van Livia dat bruut verstoord wordt door een terroristische aanslag in Brussel, waar haar man op dat moment verblijft. De vermissing van Daniël en het alleen verder moeten wanneer blijkt dat hij is omgekomen, valt haar erg zwaar. Wanneer de tweeling als laatste het ouderlijk huis verlaat, besluit ze op zoek te gaan naar zichzelf. Ze vertrekt naar Portugal en gedurende deze vakantie ontdekt ze dat haar hart na lange tijd weer open staat voor nieuw geluk.Tijdens een nieuwe, avontuurlijke reis vindt er een confrontatie plaats die niet alleen haar toekomst verandert, maar ook haar verleden. Inmiddels een vrouw geworden met een krachtige persoonlijkheid, neemt ze beslissingen waarbij ze sinds jaren voor zichzelf kiest.

De eerste reacties van lezers zijn positief:

* "Een prachtig mooi en spannend boek met diepere psychische lagen, waarin je meeleeft met de hoofdpersoon en je van de eerste tot laatste bladzijde wordt meegenomen en wilt blijven lezen tot je uit hebt."
* "De schittering in de diepte is een prachtige, meeslepende roman met steeds verrassende wendingen waardoor je heel graag door wil lezen. De personages worden goed uitgelicht, haar beschrijvingen van plaatsen, beelden en personen zijn erg mooi en duidelijk voor de lezer. Het mooie van dit boek is dat zij er in geslaagd is om haar gevoel hierin te leggen en vooral de spanning is goed opgebouwd. Werkelijk een 'schitterende' roman!"

Van Duuren schreef bijna twee jaar aan dit boek.
Het is wel heel anders dan een bundel verhalen of over gehoorproblemen schrijven. Dat was allemaal echt gebeurd in haar leven.
"Maar een boek wat uit fictie bestaat is andere koek", aldus Mary. "Je moet echt onder de huid kruipen van de personages, die niet dicht bij jezelf liggen. Dat is moeilijk en soms kreeg ik daar wel last van. Dan legde ik het schrijven neer en pakte het weken later pas weer op. Maar nu het af is, is eindelijk mijn droom werkelijkheid geworden."

Haar roman is uitgegeven door ADOREMI Uitgeverij en vanaf nu verkrijgbaar bij de boekhandel.

Door Etten-Leur is nu een campagne gestart en verspreid staan nu reclameborden met A0-posters over haar roman, die vanaf nu verkrijgbaar is bij alle boekwinkels.

Afgelopen zaterdag is zij tevens te gast geweest bij het radioprogramma 'Streekwijzer' van Ons West Brabant.
"Superleuk om dit allemaal te mogen meemaken", zegt van Duuren.

Meer berichten