Iedereen kan nu mede-eigenaar worden van Frontaal. Als eerste in Nederland geeft deze Bredase micro- brouwerij (die nu nog op STEK gevestigd is, maar binnenkort gaat verhuizen naar De Faam) aandelen uit.
Iedereen kan nu mede-eigenaar worden van Frontaal. Als eerste in Nederland geeft deze Bredase micro- brouwerij (die nu nog op STEK gevestigd is, maar binnenkort gaat verhuizen naar De Faam) aandelen uit. (Foto: )

Bouw mee aan toekomst microbrouwerij Frontaal!

Brouwerij Frontaal uit Breda biedt investeerders de kans om mede-eigenaar te worden van een microbrouwerij. Dat is uniek in Nederland.

BREDA - De Bredase brouwerij is inmiddels al in verschillende landen actief en groeit zo snel dat financiering noodzakelijk is om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag. Het bedrijf wil een complete productielijn inrichten voor het afvullen op blik. Want volgens Frontaal zit de toekomst van speciaalbier in blik, en niet in glas.

De brouwerij, die verhuist naar De Faam in Breda, ontstijgt na drie succesvolle jaren de kleinschalige productie. Om aan de grote vraag van de supermarkten en horecagelegenheden te kunnen voldoen, is uitbreiding en modernisering noodzakelijk. ,,We willen nu 'n serieuze stap maken. We groeien hard en moeten onze productielijn daarop aanpassen. Dat kan natuurlijk door geld in te zamelen via 'n crowdfunding, maar we hebben bewust gekozen voor het uitgeven van aandelen. Het geeft aan hoe serieus we dit aanpakken. We willen investeerders betrekken bij het succes van onze brouwerij. We bieden uitstekende financiële vooruitzichten en daarnaast is het natuurlijk erg leuk om mede-eigenaar te zijn van een brouwerij'', aldus oprichter en eigenaar Roel Buckens.

Buckens wil met name investeren in 'n afvullijn voor blikken. ,,Over drie jaar zit al het speciaalbier in blik. Dat zie je nu al in Engeland, waar 80% in blik zit. Blik is ook beter voor het bier omdat 't beter beschermt tegen het zonlicht en zuurstof. Daarnaast is het goedkoper. Bovendien is het voor het milieu een beter alternatief dan glazen wegwerpflessen.''

De brouwerij heeft een speciale prospectus gemaakt waarin alle financiële details worden beschreven. De aandelenparticipatie heeft een uitstekende start gemaakt en lijkt 'n groot succes te worden. Inmiddels is 't eerste streefbedrag, 500.000 euro, al opgehaald. In totaal hoopt de brouwerij 800.000 euro binnen te halen en investeerders hebben nog zo'n 24 dagen om in te stappen.

Geïnteresseerden kunnen deelnemen via de site www.crowdaboutnow.nl/frontaal

Meer berichten