Speciale gast bij 'De Smaak van Satie' van MuziekSalon Spronk is de pianiste Anna Ivanova, die verschillende werken van Erik Satie speelt.
Speciale gast bij 'De Smaak van Satie' van MuziekSalon Spronk is de pianiste Anna Ivanova, die verschillende werken van Erik Satie speelt. (Foto: )

2 x MuziekSalon over de musicus Erik Satie

BREDA - In het kader van 'Nederland Leest' presenteert de MuziekSalon Spronk het muziekverhaal 'De Smaak van Satie'. Erik Satie wordt gezien als de vreemdste musicus aller tijden. Zijn brieven en essays zijn onbevreesd en spitsvondig, en zijn calligraphieën en z'n ideeën zeer origineel. Thema van 'Nederland Leest' is 'Voeding' en pianiste Anna Ivanova laat je proeven van onder meer zijn verrukkelijke Gnossiennes, zijn heerlijke Gymnopédies en zijn gepeperde Morceaux en Forme de Poire. Maar deze bijzondere componist, dé grote voorloper van de muziek van deze eeuw, heeft nog veel meer te bieden. Op speelse wijze en met mooie beelden en film, vertelt Jetje van Wijk, het bij tijd en wijle, bizarre verhaal van deze charmante en inspirerende figuur. 'De Smaak van Satie' wordt dinsdagmiddag 20 november om drie uur 'verteld' in Mariëndal aan de Duivelsbruglaan 13 en donderdagavond 22 november om kwart over acht in de concertzaal van de Nieuwe Veste aan de Molenstraat 6. De entree is 12,50 euro, inclusief koffie vooraf en een glas wijn na afloop. Kaarten zijn te koop bij de Vrije Boekhandel en de balie van de Nieuwe Veste, of te reserveren via 5 20 37 80, of: www.muzieksalonspronk.nl.

Meer berichten