Foto:

Zeven basisscholen zijn begonnen met het project 'Citytrainer Junior'

BREDA - Na de succesvolle pilot in 2017, zijn nu maar liefst 7 scholen gestart met Citytrainer Junior, een project van Breda Actief. Inzicht krijgen in het geven van sport- en spelactiviteiten staat in deze cursus centraal. Leerlingen uit groep 7 of 8 leren 'n aantal vaardigheden om een sportieve activiteit te organiseren en te begeleiden. Zo kan er een Citytrainer Junior ingezet worden voor meer beweging in de onderbouw. Dat kan bijvoorbeeld tijdens het speelkwartier of door te helpen met de sportdag.

De leerlingen van de Driezwing, NBS Teteringen, NBS Hoogakker, de Rietvink, JF Kennedy, de Wisselaar en de Toermalijn zijn al begonnen aan de cursus Citytrainer Junior. Ook de Weerijs start binnenkort. Tijdens de vijf weken durende cursus leren de leerlingen presenteren, samenwerken, organiseren en begeleiden, en ook ontwikkelen. Elke week werken zij twee uur lang aan een ander thema. Het einddoel is om vier weken later een spelmiddag vorm te geven. Als de leerlingen alle onderdelen voldoende hebben afgesloten, krijgen ze een certificaat en mogen ze aan de slag op school als Citytrainer Junior.

Op basisschool de Rietvink zijn ze enthousiast. ,,Je ziet de kinderen echt groeien. Het project draait niet alleen om lesgeven. Ze leren elkaar beter kennen, ze leren rollen verdelen en ze leren omgaan met conflictsituaties. Het was echt een supergoed traject'', aldus Lennart, de leraar van groep 8. Maar net alleen de leraren zijn enthousiast, ook de kinderen zijn positief. Zo ook 'n leerling uit groep 8 van KBS de Driezwing. ,,Ik vond het lesgeven erg leuk en vond het heel leuk om te horen dat ik ben geslaagd en nu spelletjes kan verzinnen voor groep 3'', aldus deze leerling.

Door mee te doen aan het Citytrainer Junior-project beweegt de onderbouw meer en krijgen leerlingen de kans om te proeven van het organiseren en voor een groep staan. Na de cursus zal er op elke school een Breda Actief Sportkliko komen. Hierin zitten zowel ouderwetse als moderne spelletjes, die de Citytrainers Junior kunnen gebruiken tijdens hun lessen.

Meer informatie over de cursus Citytrainer Breda is te vinden op www.bit.ly/citytrainer. Mocht je vragen hebben over het Citytrainer Junior-project, dan kun je altijd contact opnemen via het telefoonnummer 5 23 35 55, of via de mail, naar: citytrainers@breda-actief.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden