Foto: Babs van Geel

Nog meer restaurants (45!) doen mee met de 4e 'EET Met je Hart'

Tijdens de alweer vierde editie van de (landelijke) restaurantcampagne EET met je Hart, die 1 november is gestart en duurt tot en met 18 december, zetten in Breda, Ulvenhout en Prinsenbeek maar liefst 45 restaurants zes weken lang 'eenzaamheid op de kaart' en vragen ze hun gasten 1 euro te doneren.

BREDA - Met deze campagne wil Met je hart Breda niet alleen geld inzamelen om waardevolle ontmoetingen voor de ouderen te kunnen organiseren. Ook wil de stichting, onder het motto: 'Samen ben je niet alleen', de mensen in beweging krijgen, om als vrijwilliger in actie te komen of om als bedrijf op te staan voor eenzame ouderen. ,,Dankzij de steun van onze betrokken ambassadeurs burgemeester Paul Depla en TV-producer en -presentator Peter van der Vorst kunnen wij mensen nog meer bewust maken van het belang van ons werk'', vertelt initiatior van Met je hart Breda Marieke Eising. ,,We hopen dat nog veel meer Bredanaars hun hart openen voor het probleem van eenzaamheid!''

Tijdens de restaurantcampagne EET Met je Hart vragen de deelnemende restaurants, gedurende zes weken, een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafelrekening aan hun gasten. De opbrengst zal volledig ten goede komen aan wijkgerichte ontmoetingen, waarbij kwetsbare ouderen nieuwe vriendschappen sluiten en zo weer bij de maatschappij betrokken worden. Elke euro die in Breda wordt gedoneerd, zal ook in Breda besteed worden. Oftewel: 100% lokaal voor lokaal. 100% mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers met een groot hart.

De restaurants die - deze vierde editie - in Breda zelf deelnemen, zijn restaurant Dickens & Jones, Bobbi's Bar, restaurant Chocolat, het Eethuys 1535, 't Wijnhuys 1535, de Bleue Bar Bistro, Parc Breda, Gaudim, het restaurant Ruitersbosch, Sol y Sombra, paviljoen De Colonie, Popocatepetl, Moeke Ginneken, Oncle Jean, Zin Eetlokaal, de Charelli, Barlucca, Pazzi, de Brasserie Bardot, Pampelonne, Nouveau van Ham, El Quinto Pino, Zeezicht, café SamSam, café Bruxelles, café de Suikerkist, Café Noir, Corenmaet, De Pasta Kantine Breda, El Patio Pintxos y Vinos, Publieke Werken, Puick, bar-bistro Biarritz, Colins, ByRoots, Booze Bodega & Foodbar en The Tosticlub. In Ulvenhout doen er twee restaurants mee: Uitspanning de Fazanterie en 't Jagthuijs mee, in Teteringen De Jong Deli en in Prinsenbeek ten slotte Pasta & Pesto, Eetcafé de Swaen, brasserie de Roos, Salsero en Bar & Kitchen Valdijck.

Meer berichten