Lizzy Delhy, eigenaar van Duimelot Kinderkringloop, organiseert de eerste Recycle Sint Speelgoed Ruilmarkt in Breda.
Lizzy Delhy, eigenaar van Duimelot Kinderkringloop, organiseert de eerste Recycle Sint Speelgoed Ruilmarkt in Breda. (Foto: Prive foto)

Recycle Sint: Speelgoed Ruilmarkt 9 november

Op vrijdagavond 9 november organiseert Lizzy Delhy (30) de eerste Recycle Sint Speelgoed Ruilmarkt in Breda. Lizzy: “Het idee hierachter is om duurzamer en milieubewuster met speelgoed om te gaan. Veel puzzels, spelletjes, boeken en ander speelgoed kun je prima hergebruiken. Waarom zou je een ander kind niet blij maken met speelgoed waar jouw kind uitgegroeid is? Door recyclen maak je iemand blij, draag je bij aan een beter milieu en het is goed voor je portemonnee. Reuze handig in die dure feestmaanden!” lacht ze.

Speelgoed ruilbeurs

A.s. vrijdag kun je tussen 10.00 en 19.00 uur boeken, puzzels, spelletjes en ander speelgoed (geen knuffels) inleveren bij Duimelot Kinderkringloop, op het terrein van STEK (Belcrum). Je ontvangt waardebonnen, waarmee je ’s avonds speelgoed kunt ‘kopen’ op de ruilmarkt. De ruilmarkt start vanaf 20.00 uur bij STEK.

Kinderkringloopwinkel

De speelgoed ruilmarkt is meteen ook de start van haar winkel Duimelot Kinderkringloop, legt Lizzy uit: “Ik ben deze week nog druk bezig om mijn winkel af te bouwen en in te richten.” De winkel zit op het terrein van STEK, de Bredase broedplaats voor creatieve ondernemers.

Hoe kwam ze op het idee van een kinderkringloopwinkel? Lizzy: “Ik las een artikel in een tijdschrift. Hee, dat past precies bij mij, dacht ik, en het bestond ook nog niet in Breda.”

Schone spullen

Ze groeide zelf op in Breda, in een gezin dat het niet heel breed had. “Ik weet hoe het is om als kind niet op vakantie te gaan. Van jongs af aan leerde ik al spaarzaam met geld om te gaan. Ik lees veel blogs met bespaartips en duurzaam consumeren.”

In haar winkel kun je straks terecht voor: kinderkleding, speelgoed, spullen voor de babykamer, beddengoed, flesverwarmers en spulletjes voor in de kinderkamer. “Neem nou een babybadje, in de winkel al snel 35 euro. Veel ouders gebruiken het niet zo lang. Even schoonmaken en je kunt het prima hergebruiken. Schoonmaken doe ik sowieso met alle spullen. Ik kom vaak in kringloopwinkels en vind het niet fijn om vieze vingers te krijgen als ik spullen vastpak. Dus ik zorg er voor dat mijn winkel er straks netjes uit ziet en de spullen schoon in de winkel liggen.”

Bij oma in de schuur

Ze heeft al een grote voorraad aan spullen. “Mijn huis ligt bezaaid met speelgoed, tassen en dozen. Bij mijn oma staat de schuur vol. Hoogste tijd om de winkel te openen dus.” De spullen heeft ze gratis gekregen van particulieren en bedrijven. “De winkel valt of staat met mensen die mij iets gunnen. Als ze bellen dat ze spullen over hebben, kom ik ze meteen ophalen. Als je spullen hebt uitgezocht om weg te doen, wil je niet nog wekenlang over de dozen struikelen. Ik ben er superblij mee. En de kinderen die straks een kadootje krijgen uit de winkel ook!”

Meer informatie

Recycle Sint Speelgoed Ruilmarkt: Veilingkade 9A, Breda.

www.facebook.com/Duimelotkinderkringloop

Meer berichten