Op zoek naar (ander) werk? Doe mee met de Nationale Werkbezoekdag 2018!

Tijdens de Nationale Werkbezoekdag op 21 november 2018 openen honderden organisaties hun deuren om nieuwsgierige werkzoekenden een ‘kijkje in de keuken’ te geven. Doel is het leggen van contacten en het voeren van netwerkgesprekken binnen bedrijven en publieke instellingen. Om werkzoekenden goed voor te bereiden op deze dag, helpt loopbaancoach Wilga Janssen door netwerktips te delen. Samen met 100 enthousiaste loopbaancoaches uit heel Nederland heeft Janssen zich als ambassadeur verbonden aan de dag.

250 organisaties openen hun deuren

Tijdens de Nationale Werkbezoekdag kunnen nieuwsgierige werkzoekenden binnen kijken bij bedrijven. Intussen zijn er ruim 250 organisaties aangesloten die meedoen op 21 november, dit varieert van McDonalds tot Capgemini en van UWV tot TNO. Maar ook kleine MKB-ers, ziekenhuizen en gemeenten openen hun deuren. Het aanbod is breed, maar in de regio Breda kunnen er nog meer organisaties mee doen. Werk je bij een organisatie, ben je enthousiast over je werk en de organisatie? Of op zoek naar nieuwe werknemers? Meld je dan aan via info@werkbezoekdag.nl. Op de website kun je zien dat er veel verschillende manieren zijn waarop bedrijven meedoen aan deze dag.

Coaches helpen bij voorbereiding

Om te zorgen dat werkzoekenden het beste uit deze dag halen, hebben 100 loopbaancoaches zich als ambassadeur verbonden aan de Nationale Werkbezoekdag. Eén van hen is Janssen, ze is een van de drie ambassadeurs voor de regio Breda. En wil de deelnemers aan de Nationale Werkbezoekdag graag helpen om hun gesprek voor te bereiden. Dat kan op 2 manieren:

1. Je kunt gratis deelnemen aan een bijeenkomst over netwerken op 20 november in Breda (https://werkbezoekdag.nl/events/).

2. Je kunt je aanmelden voor een gratis coachgesprek met Janssen ter voorbereiding op de Nationale Werkbezoekdag. Er is beperkte ruimte.

Loopbaancoach Janssen geeft netwerktips

Toen Janssen hoorde over de Nationale Werkbezoekdag, hoefde ze niet lang na te denken om zich aan te sluiten: “Anno 2018 is netwerken erg belangrijk tijdens de zoektocht naar een baan, daarom is het geweldig als organisaties hun deuren openen zodat werkzoekenden langs kunnen komen voor een vrijblijvend netwerkgesprek”.

Als coach begeleidt Janssen regelmatig mensen bij hun loopbaanvraagstukken. Haar tip voor de mensen uit Breda? “Ga actief netwerken en praat met zoveel mogelijk mensen, dit geeft inzicht in de carrièremogelijkheden, bovendien is het hartstikke leuk om bij verschillende organisaties binnen te kijken! Doe het niet alleen voor het resultaat. Doe het ook voor je plezier”.

Kijk op www.werkbezoekdag.nl voor meer informatie.

Meer berichten