Opening kringloopwinkel
Opening kringloopwinkel (Foto: Jolanda Vrolijk)

Praktijkschool Breda opent eigen kringloopwinkel

Op dinsdag 6 november heeft Praktijkschool Breda haar eigen kringloopwinkel De Kleine Vince geopend. Praktijkschool Breda heeft voor dit project de samenwerking met de Vincentius Vereniging Breda opgezocht. De opbrengsten uit de winkel gaan naar deze vereniging, die dit onder diverse goede doelen verdeelt. De school aan de Frankenthalerstraat heeft levenverrijkend onderwijs en levensecht leren als kernwaarden in haar onderwijs verweven. Het zijn dan ook de leerlingen die onder andere de vintage goederen sorteren, etaleren, prijzen en verkopen. De initiatiefnemers voor de winkel, Angela Nobelen en Jolanda Vrolijk, zijn bijzonder trots op hun geesteskind.

Opening
Angela Nobelen, initiatiefnemer, sprak de ruim honderd aanwezigen toe. Daarna was het de beurt aan een aantal leerlingen, die speciale voorvertoning gaven van een aantal retroartikelen die in de winkel te koop komen. De officiële opening werd daarna verricht door Marianne de Bie, wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur van de gemeente Breda. Onder de belangstellenden waren ouders, docenten, leerlingen en afgevaardigden van de besturen van de Vincentius Vereniging en Stichting De Kringloper.

Sectoren en leerjaren werken samen in de winkel
Verschillende sectoren en leerjaren komen door dit creatieve initiatief bij elkaar. De leerlingen van de sector Dienstverlening gaan de winkel draaien waar leerlingen uit de sector Techniek de benodigde kleding rekken maakten en houden zich nu bezig met het repareren en opknappen van binnengekomen goederen. De sector Zorg en Welzijn wast en strijkt de ingeleverde kleding en de sector Groen zorgt mede voor de aankleding in de winkel. Tijdens schooltijd werken de leerlingen dus in en voor de winkel. Hierbij is altijd een docent aanwezig om hen te begeleiden.

Praktijkschool Breda biedt haar leerlingen levensecht onderwijs
Praktijkschool Breda heeft nu dus een winkel in huis, waarmee de leerlingen de kans krijgen om te beleven hoe het is om in een échte winkel te werken, met echte aanvoer, echte voorraad, een echte etalage, echte inrichting, echte materialen, echt geld en echte klanten. Dit is het meest recente voorbeeld van hoe Praktijkschool Breda levensecht leren naar de leerlingen brengt.

Jolanda Vrolijk stelt: “Door het werken in de kringloop krijgen onze leerlingen meer verdieping in diverse basiscompetenties, zoals zelfstandig werken, samenwerken, communiceren, werkafspraken maken en nakomen. Daarnaast leren ze vakcompetenties, zoals klantvriendelijkheid, met geld omgaan, verkooptechnieken, etaleren en presenteren van materialen.” Angela Nobelen voegt daaraan toe dat Praktijkschool Breda haar leerlingen in de winkel voorbereidt op werken in het echte bedrijfsleven.

Waarvoor kun je bij de kringloopwinkel terecht?
Bij De Kleine Vince kun je terecht voor boeken, speelgoed, dames- en herenkleding, sieraden, tassen, schoenen, woonaccessoires en keukenspullen. De winkel aan Frankenthalerstraat 17 is geopend op woensdagen van 14.00 tot 16.00. Op donderdagen tussen 13.00 en 14.00 kan iedereen gratis spullen inleveren. Meer informatie over De Kleine Vince kun je vinden op www.praktijkschoolbreda.nl

Meer berichten