Unieke expositie Bredase kunstenaars

Breda – Dineke Gelderblom en Geertrui van Hoogstraten, twee Bredase kunstenaars, exposeren samen, van 15 t/m 18 november, in de Stadsgalerij, Oude Vest 34, in Breda.

Het lot heeft de kunstenaars Dineke Gelderblom (sociaal werker) en Geertrui van Hoogstraten (jurist) samengebracht. Beide vrouwen besluiten tegelijk de kunstopleiding aan de Academie van Arendonk in België te gaan volgen. Ze raken bevriend, zijn inmiddels zelfstandig kunstenaars en exposeren nu voor het eerst samen in hun woonplaats Breda.

Voor haar schilderijen en tekeningen vindt Dineke Gelderblom inspiratie in de natuur. Gelderblom houdt van organische vormen en speelt daar graag mee, net als met afmetingen en kleur, waarmee ze een eigen draai aan de werkelijkheid geeft. Op de expositie zijn landschappen, stillevens en abstracten van Gelderbloem te zien, waarbij ze gebruik heeft gemaakt van verschillende materialen. Van realistisch tot abstract, van ingetogen tot kleurrijk: de expositie laat zien hoe divers het werk van Gelderblom is, terwijl het toch duidelijk een eigen signatuur heeft.

Van Geertrui van Hoogstraten zijn op de expositie niet alleen tekeningen en schilderijen, maar ook beeldhouwwerken te zien. Van Hoogstraten laat zich inspireren door verhalen uit de Bijbel en door oude meesters, zoals Rubens. Haar beelden zijn gemaakt van klei en gips en kenmerken zich door een combinatie van ambachtelijkheid en een eigen, losse stijl. De gedetailleerde schilderijen van Van Hoogstraten zijn opgebouwd uit vele lagen van verschillende materialen, maar ook uit lagen vol betekenis. De kunstwerken bieden de zorgvuldige kijker daarmee een heuse ontdekkingstocht, waarbij de verbinding tussen de Bijbelse verhalen en ontwikkelingen in de actualiteit een rode draad vormt.

Meer berichten