Foto:

Marc van Oosterbosch is prins van Boemeldonck

Marc van Oosterbosch is vrijdagavond 9 november onthaald als prins Jannes de Drieënvijftigste van Boemeldonck.

Carnaval zit bij prins Jannes, lid van C.V. de Platonische Woudvlinders, zeker in het bloed. Samen met zijn vrouw Jacobine wordt carnaval in Boemeldonck al jaren gevierd. Het Boemeldoncks carnavalsgevoel wordt doorgegeven aan hun zoon en dochter. Prins Jannes is vele malen deelnemer geweest aan de grote optocht en het liedjesfestival,de verkiezing van het carnavalslied van Boemeldonck.

Prins Jannes is geen onbekende in het dorp. Hij is lid van het Dorpsplatform en gemeenteraadslid in Breda. In het dagelijks leven heeft hij een eigen bedrijf dat zich bezighoudt met coaching bij strategische planningsprocessen.

Prins Jannes de Drieënvijftigste wordt geflankeerd door de hofdames Melanie Schalk en Freeke van Gils. Melanie is een echte Beekse en is werkzaam in restaurant Pasta & Pesto. Ze is lid van C.V. de Black Eagles, is vormgever bij de BAK-krant en Ontspoord en helpt mee wanneer Boemeldonck Zundert gaat ondersteunen bij het corso. Ook Freeke heeft het Boemeldoncks carnaval met de paplepel ingegeven gekregen. Bij C.V. Piendraod is Freeke vaak in de bouwschuur te vinden om te plakken of voor de kleding te zorgen.

De nieuwe dansmarietjes zijn: Lieske van Gils, Rosalie van Rijckevorsel van Kessel, Nynke Koster, Esmée Evers, Isa Husson, Liv van Bavel en Tirza Kuijten, en het nieuwe lid van de Raad van Elf is Justin Brouwer. De nieuwe Hofmachinist van de Boemel is Willem Halters.

Voordat prins Jannes en zijn hofdames onthaald werden, was de finale van de verkiezing Boemeldoncks carnavalslied 2019. De winnaar van deze finale is geworden De Elfjes met muziek van Hè Hè met het nummer Blefde Plakke.

De hofkapel van de BAK van Boemeldonck heeft ook een aantal nieuwe leden gekregen: Jacqueline Klaassen, Pieter Musters, Denise Rovers en Mark Aarts.

Met al deze nieuwe mensen is het Boemeldoncks carnavalsgezelschap weer compleet.

Meer berichten