spirelli: wordt gebruikt om groente te snijden
spirelli: wordt gebruikt om groente te snijden (Foto: Joost de Jong)

20 november voorlichtingsavond over diabetes

De regio Breda telt naar schatting van de Diabetes Vereniging Nederland 15 tot 20.000 mensen met diabetes. Voor deze mensen houdt de vereniging 20 november een voorlichtingsavond met als thema ‘Voeding en leefstijl’.

De avond wordt verzorgd door Jacqui van Kemenade en Joost de Jong.
Jacqui van Kemenade is gespecialiseerd kaderarts diabetes. 'Hoe kan je d.m.v gericht bewegen, eten en ontstressen je diabetes beter maken'.  Dat zijn de onderwerpen waar Jacqui op zal ingaan.
Joost de Jong, heeft zelf diabetes, is gecertificeerd cursusleider van de DVN en heeft ervaring met voedselbeleid. Hij zal een aantal praktische tips geven hoe je met voeding en diabetes kunt omgaan.
De bijeenkomst is in De Vlieren, Mgr.Nolensstraat 1 in Breda en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.


In Breda en omgeving hebben veel mensen diabetes. Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziektes. Naar schatting leven in Breda en omgeving 15.000 -20.000 mensen met diabetes. In heel Nederland zijn er op een bevolking van 17 miljoen Nederlanders 1,2 mln. mensen met diabetes. Dat is 7 % van de gehele bevolking. Met een inwonertal van 182.000 in Breda betekent dat ongeveer 7% van die bevolking ook diabetes heeft. Dat komt neer op ruim 12.000 mensen. Met de omgeving van Breda daarbij komen we op een schatting van 15 - 20.000 mensen.

De Diabetesvereniging ( DVN) is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met diabetes. Inlichtingen over deze avond bij Joostdejong12@gmail.com of 06-2811 3854

Meer berichten