Anton Stoffels werd vorige week 84 jaar oud en is daarmee oudste NAC OldStar die nog iedere woensdag op 't veld staat bij Walking Football.
Anton Stoffels werd vorige week 84 jaar oud en is daarmee oudste NAC OldStar die nog iedere woensdag op 't veld staat bij Walking Football. (Foto: )

Anton Stoffels is met zijn 84 jaar oudste NAC OldStar

BREDA - Hij mocht deze week maar liefst 84 kaarsjes uitblazen, maar dat weerhoudt Anton Stoffels er niet van om nog iedere woensdagochtend 'n balletje te trappen met zijn voetbalmaten. Met zijn 84 jaar is Anton momenteel de oudste deelnemer aan het succesvolle NAC OldStars-project en op zijn verjaardag kwam Teamplay@NAC langs om de oudste NAC OldStar te verrassen met 'n NAC-taart. Op aanraden van zijn zoon was Anton eens een keer gaan kijken bij de NAC OldStars van Baronie. ,,Ik had in het begin wel wat twijfels over mijn leeftijd, of ik hier niet te oud voor was'', zo vertelt hij. Ook twijfelde Anton, afkomstig uit Amsterdam, maar inmiddels woonachtig in Bavel, of ze wel op hem zaten te wachten. Gelukkig werden deze twijfels snel weggenomen. ,,Met open armen, dat kun je wel zeggen ja!'', aldus Anton over hoe hij werd ontvangen. Hij kan Walking Football, 'n voetbalvariant speciaal voor 60'plussers, nog altijd goed beoefenen. Echt een geheim heeft hij niet, hoe hij al die jaren zo fit is gebleven. ,,Ik heb altijd wel veel aan sport gedaan en ik drink niet veel, maar verder is er niet echt iets bijzonders'', geeft hij aan waar het wellicht aan zou kunnen liggen. ,,Maar Walking Football is goed voor iedereen die ouder wordt. Het is altijd gezellig, de sfeer is goed'', besluit hij. Walking Football wordt, onder de vlag van NAC OldStars, iedere woensdagochtend gespeeld op 8 verschillende locaties in Breda en omgeving. Het is een toegankelijke voetbalvorm voor 60'plussers en naast het voetballen staat het gezellige samenzijn centraal. Voor meer informatie of aanmelden kijk op nac.nl/oldstars.

Meer berichten