Het carnaval in 't Aogje heeft sinds 2 jaar ook 'n jeugdraad. Zondag 18 november wordt de nieuwe raad voor de komende carnaval gekozen.
Het carnaval in 't Aogje heeft sinds 2 jaar ook 'n jeugdraad. Zondag 18 november wordt de nieuwe raad voor de komende carnaval gekozen. (Foto: Rob Steinmetz)

Aogje kiest zondag 18 november een nieuwe jeugdraad

PRINCENHAGE - Naar aanleiding van het succes van afgelopen twee jaren stelt Stichting CC 't Aogje ook dit jaar weer een jeugdraad samen. De kinderen van de groepen 6 tot en met 13 jaar konden zich aanmelden voor de functie van prins(es), joffer,veldwachter,nar of minister. Zondag 18 november is er vanaf twee uur een verkiezingsmiddag in de Koe aan de Ambachtenlaan, waar de kandidaten het beste van zichzelf moeten laten zien. Een deskundige jury bekijkt dan wie de beste kandidaat is voor deze carnavaleske functies. Degenen die zich opgegeven hebben voor joffer, nar, minister of veldwachter, mogen kiezen of ze hun optreden met meerderen willen uitvoeren of alleen. Nieuw dit jaar is dat ze mogen kiezen of ze individueel beoordeeld willen worden of samen. Het kan dus dat ze samen optreden, maar dat maar één van hen wordt gekozen voor de jeugdraad. Wanneer ze samen in de jeugdraad willen komen, dan konden ze dat aangeven bij de inschrijving. Dan worden ze als duo beoordeeld en als ze worden gekozen, komen ze samen in de draad. Deze spannende middag voor de kinderen wordt gepresenteerd door de joffers van 't Aogje en ook de prins en zijn gevolg zijn er.

Meer berichten