Va-Tout 3 presteerde uitstekend in Middelburg
Va-Tout 3 presteerde uitstekend in Middelburg (Foto: (TvN))

Va-Tout in de Nationale Petanque Competitie

Zaterdag 10 november kwamen drie van vier Va-Tout-teams in actie tijdens dag 4 van de NPC. Va-Tout 1 (2e divisie) speelde uit bij Amicale Cuyk, dat nog geen wedstrijd had verloren. Het werd voor Va-Tout geen herhaling van de uitstekende vorige speeldag, helaas. De eerste doubletronde werd verloren met 3-0. De tripletronde eindigde in een gelijkspel en in de tweede doubletronde werd het 2-1 voor Amicale. Einduitslag 6-2 voor de thuisploeg.

Va-Tout 2 (3e divisie) speelde een thuiswedstrijd tegen Grand Cru’82-1 uit Leidschendam, dat na drie speeldagen op de 2e plaats in het klassement stond. Va-Tout 2 deed goede zaken door een overwinning van 5-3. Het gaat nu Grand Cru’82 voorbij in het eindklassement.

Va-Tout 3 (5e divisie) speelde uit tegen Middelburg 2. De eerste doubletronde werd door Va-Tout gewonnen met 0-3. Het winnen van de tripletronde met 2-0 gaf Middelburg natuurlijk moed. Maar onze Va-Tout-ers lieten de koppies niet hangen en wonnen de tweede doubletronde weer overtuigend met 0-3. Einduitslag 2-6 in het voordeel van Va-Tout 2. En deze mooie overwinning werd gevierd met een mosselmaaltijd in Yerseke!

Va-Tout 4 (6e divisie) was deze dag vrij.

Volgende speeldag NPC
Omdat in de 5e divisie een afwijkend aantal wedstrijden gespeeld wordt, heeft Va-Tout 3 zaterdag 1 december een extra speeldag. Er wordt “uit” gespeeld tegen Petangeske 4.

Op zaterdag 8 december wordt de 5e speeldag gehouden. Va-Tout 1 reist af naar Randenbroek in Amersfoort. Va-Tout 2 speelt thuis tegen L’Esprit uit Schiedam. Va-Tout 3 speelt nogmaals uit tegen Petangeske 4 en Va-Tout 4 speelt een thuiswedstrijd tegen Dommels Boeleke 3. Alle teams alvast veel succes gewenst!

Ook petanque spelen?
Jeu de boulesvereniging Va-Tout speelt op het boulodrome aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda. In de wintermaanden wordt binnen gespeeld. Zou je ook wel petanque willen spelen, kom dan eens langs op een van de speeldagen, of tijdens de introductiemiddag op de eerste zaterdagmiddag van de maand. Meer informatie hierover op onze website: www.va-tout.nl.

Meer berichten