Resultaten NK Bowls Singles in Breda.

Afgelopen weekend is in het Optisport Leisure Center in Breda het NK Singles voor Dames en Heren gespeeld. Bij de Dames speelden 11 dames om de titel en bij de heren 18.

Op zaterdag werden eerst voorrondes gespeeld waarna de beste 8 dames en 8 heren zondag de finales zouden spelen.

OSV Bowls Breda was met zowel 5 dames en 5 heren vertegenwoordigd. Na spannende wedstrijden wisten 3 dames (Anneke Dekkers, Marja Dinkelaar en Coby van Poll) en 3 heren (Dick van de Burgt, Roald van Leersum en Henk Kwant) van OSV zich te kwalificeren voor de finalerondes.

Zondag werd een enerverende dag voor OSV want bij de dames wist Marja Dinkelaar door te dringen tot de Finale. Hierin moest ze het opnemen tegen regerend kampioen Saskia Schaft van Almere Bowls Club. Marja kwam de eerste set voor met 4-2 maar daarna werd de klasse van Saskia weer duidelijk en won ze de set met 9-4. In de tweede set was het snel duidelijk dat Saskia te sterk was en ze won deze set met overmacht, 10-2. Saskia dus weer Nederlands kampioen maar, voor Marja was dit de beste prestatie op een NK Singles.

De overige OSV dames eindigend als 6e (Anneke) en 7e (Coby)

In de heren Finale moest Dick van de Burgt van OSV het ook opnemen tegen de regerend kampioen, Wim van Belzen, eveneens van Almere Bowls Club. In het begin van de eerste set was Wim duidelijk sterker want hij nam een 6-0 voorsprong na 4 ends. Dick deed nog wel iets terug maar uiteindelijk won Wim de set met 7-4. De tweede set kwam Dick achter met 7-0 na 3 ends maar kwam ijzersterk terug tot 7-7 na 6 ends. Het 7e (en laatste) end van de set moest dus de beslissing brengen. Als Dick die zou winnen zou er nog een tiebreak gespeeld moeten worden. Dick lag met 1 shot toen Wim nog zijn laatste bowl moest spelen. En het lukte Wim om zijn laatste bowl beter te plaatsen dan die van Dick. Wim prolongeerde dus ook zijn titel maar het was een fantastische wedstrijd van beide spelers.

Bij de heren eindigden Roald als 7e en Henk als 8e.

De complete uitslag kunt u zien op www.osvbowlsbreda.nl

Als u een keer bowls wilt meemaken kom dan gerust naar het Optisport Leisure Center. Op dinsdagmiddag van 13:30 uur en vrijdagavond vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom bij OSV Bowls Breda.

Meer berichten