Parijs
Parijs (Foto: Rob Santbergen)

foto expositie van fodipres in de van gogh kerk

Foto-expositie van Fodipres in de Van Gogh Kerk

Etten-Leur: De leden van fotoclub Fodipres houden op zaterdag 24 en zondag 25 november a.s. hun jaarlijkse expositie in de Van Gogh Kerk. Vanaf 10.00 tot 17.00 uur zijn de foto’s te bezichtigen op deze prachtige locatie.

Fodipres is een club van hobbyisten op het gebied van fotografie die in 1998 is opgericht. Om de twee weken komen de leden bij elkaar in wijkgebouw ‘Ut Praotuis’. Elk jaar presenteert de programmacommissie een gevarieerd jaarprogramma. Gastsprekers worden uitgenodigd en thema avonden worden georganisserd. Met het doel zich te verbeteren in de fotografie wordt elkaars fotowerk besproken. Regelmatig gaan leden onderling op pad om te fotograferen. Daarnaast wordt jaarlijks binnen de club een competitie gehouden, waarbij de leden de foto’s van elkaar beoordelen op een kritische, opbouwende manier en daar punten voor geven. De winnaar van het uiteindelijke klassement ontvangt de wisseltrofee ‘Fotograaf van het jaar’. Fodipres is aangesloten bij de Nederlandse Fotobond. Door deze bond worden wedstrijden georganiseerd waarbij men als club of als individu foto’s kan insturen. Fodipres heeft een eigen website die te bekijken is op www.fodipres.nl

Omdat elk lid van Fodipres een expositiebord ter beschikking heeft om zijn of haar foto’s naar eigen idee te exposeren ontstaat er een creatieve en afwisselende presentatie. De tentoonstelling geeft een impressie van de clubactiviteiten en de beste foto’s van het afgelopen jaar. Ruim 100 foto’s van verschillende genres worden tentoongesteld. Ieder lid heeft zijn of haar eigen interessesfeer. De meest gebruikte thema’s zijn landschappen, architectuur, natuur, stillevens en portretten.

Dit alles wordt geëxposeerd (inmiddels voor het vijfde achtereenvolgende jaar) in de prachtige ambiance van de Van Gogh Kerk met zijn kleurrijke ramen die de thema’s van Vincent van Gogh tijdens zijn verblijf in Etten weergeven.

Leden van Fodipres zijn aanwezig en als u meer achtergrond- informatie van de geëxposeerde foto’s wilt horen zijn zij graag bereid uitleg te geven. De mening van het publiek wordt zeer op prijs gesteld. Bezoekers kunnen hun voorkeur voor de meest aansprekende foto kenbaar maken. De fotograaf met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs. Een bezoek aan de Van Gogh Kerk, Raadhuisplein 2 in Etten-Leur is zeker de moeite waard. De toegang is gratis en wij ontvangen u graag (de koffie staat klaar).

Meer berichten