Producentenreizen Kenia brengt fairtrade tot leven

De Brabantse Bo Cornelissen gaat naar Kenia; langs fairtrade projecten, op safari, wandelen in een regenwoud én méér. Ze wil de makers van fairtrade producten graag een gezicht geven én Nederlanders de kans om de impact van fairtrade met eigen ogen te zien.

Wat gaan jullie precies doen tijdens de reis?

We gaan langs verschillende fairtrade projecten, dit kunnen mandenvlechters zijn, houtsnijwerkers of kisii steen bewerkers, maar er zijn ook projecten waar ze kleikralen maken, papier en textiel producten. Daarnaast bezoeken we een koffieboer en een rozenkwekerij. Natuurlijk gaan we ook op Safari én we bezoeken een paar musea, gaan naar dierenopvangcentra, op boottocht (nijlpaarden spotten) én wandelen in een regenwoud.

Dat klinkt als een heel programma!
Dat klopt, het is vrij intensief maar toch is er één rustdag in het midden. Omdat we een eigen voertuig hebben met privé chauffeur is het makkelijker en sneller om onszelf te verplaatsen in het grote land.

Welke plaatsen ga je bezoeken?

Allereerst Nairobi, dat is ook waar de reizigers zullen aankomen, daar zijn al veel projecten om te bezoeken en activiteiten om te doen. Daarnaast gaan we naar Machakos, Nakuru, Ol Pejeta (Safari), Eldoret, Kisumu, Kakamega én Kisii.

Hoe lang duurt de reis?

Ik bied een 16 daagse reis aan met 15 overnachtingen in Kenia, het programma is 13 dagen; de laatste dag is ter vrije invulling.

Hoe groot is de groep?

Er kunnen maximaal 7 mensen mee in het zeer comfortabele voertuig van onze chauffeur Shem. Er zijn momenteel nog 2 plekken vrij.

Wat is er geregeld?

Ik ontmoet alle reizigers persoonlijk op Nairobi Airport. De projecten zijn minimaal 1x door mij eerder bezocht en op de hoogte van ons bezoek. Ik heb contacten in alle steden en plaatsen, heb accomodaties geregeld, maaltijden. Ook entreegelden, fooien én donaties. Uiteraard het voertuig én chauffeur is onderdeel van de reis als ook de gidsen waar nodig.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn 2.395,- inclusief alle bovengenoemde zaken, op basis van individuele kamer, excl vlucht én visum (40 euro bij aankomst te betalen in Kenia).

Kunnen mensen je ook persoonlijk ontmoeten?

Ja, ik geef 2 informatiebijeenkomsten in FairPlaza, Culemborg, op 20 Nov & 10 Dec vanaf 10u. Mensen kunnen zich opgeven door mij te mailen; bo.a.cornelissen@gmail.com

Meer informatie; volg ‘Producentenreizen Kenia’ op Facebook.

Reisprogramma ontvangen? Mail bo.a.cornelissen@gmail.com

Meer berichten