Foto:

Inzameling kerstproducten voor voedselbank in Breda

Met de Sint net in het land denkt het inzamelingsteam bij Albert Heijn aan de Bisschopshoeve in Heusdenhout al verder vooruit en houdt daarom zaterdag 1 december een grote inzameling van kerstproducten voor Voedselbank Breda.

BREDA - Voor velen van ons is het vanzelfsprekend: met kerst pak je flink uit. Een uitgebreid ontbijt, iets lekkers bij de koffie, een overdaad aan borrelhapjes en een luxe kerstdiner. Brunch of high tea, gourmetten of fonduen zijn ook gewilde bezigheden deze dagen. Allemaal leuk en gezellig en... er hangt een prijskaartje aan.

Wat als je met je gezin van 'n paar tientjes in de week rond moet komen? Dan kun je dit allemaal niet doen. Dan zijn 'n pak chocomel, 'n bus slagroom of blikje fruit of vis al onbetaalbaar. Het vaste vrijwilligersteam probeert op zaterdag 1 december zoveel mogelijk van deze producten in te zamelen voor Voedselbank Breda: ,,Niemand is vrijwillig afhankelijk van een voedselbank, het kan iedereen overkomen. Je baan kwijtraken, een echtscheiding, een faillissement, je huis moeten verkopen en met een restschuld achterblijven, het zal je maar overkomen. Fantastisch dat er dan 'n voedselbank is die deze mensen helpt, dat er iets van eten op hun tafel komt. De voedselbank en dus ook de cliënten, zijn geheel afhankelijk van donaties. Daarom helpen wij graag twee keer per jaar met ons team van fantastische vrijwilligers om zoveel mogelijk producten in te zamelen. Basisproducten als pasta, rijst, puree, sauzen, zoet broodbeleg, koffie, thee en suiker zijn altijd nodig, maar bijvoorbeeld ook luiers en opvolgmelk. Nu, met de feestdagen in 't vooruitzicht, hopen we tevens veel
wat luxere producten in te zamelen. Denk hierbij aan chocomel, slagroom, blikjes fruit en blikjes zalm en tonijn. En als iemand iets anders lekkers wil geven: alles is van harte welkom! Naast natuurlijk ook de basisproducten. Er zijn 431 kinderen afhankelijk van Voedselbank Breda, en dat zijn er 431 te veel... We hopen dat onze oproep aanslaat en dat we op zaterdag ons inzamelrecord van 50 kratten ruimschoots verbreken, met basisproducten én de wat luxere producten.''

Mocht je zaterdag 1 december niet kunnen, vanaf 26 november tot en met 3 december kun je extra boodschappen ook afgeven bij de infobalie. En dat geldt ook voor dingen in je voorraadkast of kerstpakket die je toch niet gebruikt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden