kerstkraam Terre des Hommes
kerstkraam Terre des Hommes (Foto: Terre des Hommes Breda)

Kerstmarkt Terre des Hommes in station Breda

Op zaterdag 8 december staat TERRE DES HOMMES Breda van 12.00 u tot 20.00 u met een kerstkraam op WINTERSPOOR in het centraal station in Breda. Hier worden allerlei mooie tweedehands kerstspullen verkocht, variërend van sieraden tot kerstversiering tot kerstserviesgoed. Ook zijn er boeken om lekker te lezen tijdens de feestdagen.

Terre des Hommes strijdt tegen kinderuitbuiting op vele plaatsen in de wereld. Hiervoor is veel geld nodig waarvoor o.a. via winkels goede tweede handsgoederen zoals kleding, schoenen, boeken, huisraad, sieraden, dvd’s etc. worden verkocht.

In Breda bestaat de winkel al meer dan 25 jaar. De opbrengsten worden aan diverse projecten besteed. In 2018 gaat de opbrengst van Breda naar twee projecten: stoppen van de kinderarbeid in de micamijnen in India en het stoppen van kindermisbruik in Azië:

Stop kinderarbeid in micamijnen

Weet u welk leed er achter de prachtige glans in uw shampoo, make-up of autolak of in uw internetkabel schuilt?

Instortingsgevaar, dodelijke longziektes, werken in de snikhete zon. Dit is de dagelijkse realiteit voor duizenden kinderen die werken in micamijnen in India. Zij gaan niet naar school, maar werken lange dagen in levensgevaarlijke mijnen.

Mica is de stof die verf, autolak en cosmetische producten het mooie, glimmende parelmoer effect geeft. Mica wordt gewonnen uit rotsen. Ook in producten van Nederlandse bedrijven zit deze mica.

Deze kinderarbeid moet zo snel mogelijk stoppen.

Kindermisbruik in Azië

Terre des Hommes zet zich in Azië in om kindermisbruik te stoppen. Kindhuwelijken, seksueel misbruik, tienerzwangerschappen en geweld tegen meisjes en vrouwen komen er veel voor.

Kindhuwelijken zijn een ‘gewoon’ verschijnsel. In Bangladesh trouwt 17 procent van de meisjes voor hun 15. Van elke duizend meisjes tussen de 15 en 19 jaar krijgen er in Azië 62 een kind. Zo krijgt de meerderheid van de getrouwde meisjes in Bangladesh twee kinderen voordat ze achttien zijn.

De helft van de kinderen in India zegt weleens seksueel te zijn misbruikt, maar gevallen van misbruik komen maar zelden aan het licht.

Meer berichten