Motiverende tekst
Motiverende tekst (Foto: Silvia)

EHBO vereniging Breda Centrum start met nieuwe cursus Basis EHBO in januari 2019.

Velen van ons of leden uit het gezin zijn lid van een (sport)vereniging. De mogelijkheid tot het inzetten van vrijwillige EHBO-ers wordt voor deze verenigingen steeds lastiger. Het waarborgen van de veiligheid van deelnemers, toeschouwers en andere aanwezigen is daarmee veel moeilijker geworden. Maar een geldig EHBO diploma heb je niet alleen om bij een vereniging te kunnen helpen! Natuurlijk helpt het ook als je thuis weet wat te doen mocht jij zelf of één van je gezinsleden een ongelukje krijgen.

Tijdens de cursus Basis EHBO leren wij je hoe te handelen via het Oranje Kruis boek. Alle onderwerpen die in dit boek staan zullen worden behandeld en leer je hoe je in elke situatie moet handelen. Aan het einde van de cursus volgt een examen afgenomen door een vertegenwoordiger van het Oranje Kruis samen met een kaderinstructeur.

Na het behalen van het diploma is het mogelijk om je aan te melden bij ons evenemententeam en zo als EHBO-er te worden ingezet bij evenementen zoals wedstrijden, festivals e.d.

Ook kun je bij ons terecht om als gediplomeerd EHBO-er je kennis up-to-date te houden. Tijdens onze maandelijkse herhalingsavonden zorgen wij ervoor dat je getraind blijft en op de hoogte wordt gehouden van nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van slachtoffers.

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die onze cursus (gedeeltelijk) vergoeden, zie de polisvoorwaarden van je verzekering.

Heb je interesse in onze cursus? Neem dan contact op met ons secretariaat, ehbobredacentrum@live.nl, onze secretaris beantwoord graag je vragen!

Meer berichten