Benjamin Abel Meirhaeghe brengt tijdens Ogentroost in PodiumBloos samen met Kim Karssen de indrukwekkende voorstelling ‘Het Sterven’.
Benjamin Abel Meirhaeghe brengt tijdens Ogentroost in PodiumBloos samen met Kim Karssen de indrukwekkende voorstelling ‘Het Sterven’. (Foto: )

Vrijdag 7 december nieuwe editie van Ogentroost in PodiumBloos

BREDA - Op vrijdagavond 7 december vindt er vanaf acht uur weer een nieuwe editie van Ogentroost plaats in PodiumBloos aan de Speelhuislaan 153 in Breda. Ogentroost is een avondvullend programma met inspirerend werk van jonge makers die heel dichtbij PodiumBloos staan. Benjamin Abel Meirhaeghe, die tijdens het Festival Overslag te zien was met 'My Protest', brengt samen met Kim Karssen (van onder meer de Toneelgroep Oostpool) de indrukwekkende voorstelling 'Het Sterven'. Voordat Kim morsdood op de vloer ligt, vertelt ze 'n uur lang vol hartstocht en wrok over het leven en de duur daarvan. In de voorstelling 'Stick-stok' van TeaTime Company gaan een jongleur, danseres en Chinese Pole-artiest op zoek naar de kracht van de eenvoud. Ieder van hen werkt met een eigen stok, variërend in hoogte van één meter tachtig tot twee meter twintig. De stokken geven hen 'n kans een wereld te creëren waar drie verschillende types samen kunnen spelen, elkaar kunnen uitdagen en uiteindelijk samen kunnen komen. De Bredase schrijver en regisseur Jorg van den Kieboom studeerde in 2014 cum laude af aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg en won dat jaar ook de Jacques de Leeuw Prijs. Tijdens Ogentroost zal hij samen met de actrices Anne-Chris Schulting en Linda Zijl een tussentijdse lezing presenteren van een absurdistisch toneelstuk in wording: 'De verhoopte terugkeer van meneer en mevrouw Blom'. Entreekaarten kosten 13 euro (voor studenten 7,50 euro) en ze zijn te reserveren via de website https://podiumbloos.nl/agenda/ogentroost-7/.

Meer berichten