Brabanders met een mooi project dat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog, kunnen tot 15 december een subsidieaanvraag indienen.
Brabanders met een mooi project dat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog, kunnen tot 15 december een subsidieaanvraag indienen. (Foto: )

'Brabant Remembers' steunt projecten WO II

BREDA - Persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog zijn er om verteld te worden. Brabant Remembers verbeeldt 75 van die persoonlijke en levensveranderende verhalen en doet dat op diverse manieren. Die verhalen worden actueel door de dilemma's van destijds te vertalen naar het heden in een cultureel programma. Brabant Remembers, de provincie Noord-Brabant en het Nationaal fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) willen de impact van de Tweede Wereldoorlog overdragen, en tastbaar en invoelbaar maken, vooral voor jongeren en mensen van wie de ouders niet in Nederland zijn geboren. En dit doen zij met 'n cultureel programma met als basis één van de (75) persoonlijke verhalen. Doel is dat mensen zich in willen spannen voor het in stand houden van vrede, democratie, rechtsstaat en de internationale rechtsstaat. In de nabije toekomst, maar ook op de lange termijn. Brabanders met een mooi project dat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog, kunnen nog tot 15 december een subsidieaanvraag indienen bij Brabant Remembers. De voorwaarden voor het verkrijgen van 'n subsidie zijn te vinden op de site brabantremembers.com/callforproposal.

Meer berichten