Jimi Bellmartin Winnaar The Voice Senior 2018
Jimi Bellmartin Winnaar The Voice Senior 2018 (Foto: Peter Veerman)

Zaterdag 8 december TOMA Culture Event

Zaterdag 8 december a.s. vindt in buurthuis Toma, aan de Wieringenstraat 60 in Breda, een zeer bijzonder evenement plaats: het Toma Culture Event. Georganiseerd door de Bredase Molukse gemeenschap in samenwerking met Stichting Nieuwe Veste. Het Toma Culture Event heeft als thema “cultuuroverdracht en generaties verbinden” De Molukse gemeenschap heeft een rijke eigen muzikale traditie. Deze dag zijn er optredens van Bredase en Nationaal bekende topartiesten uit de Molukse Gemeenschap. Grote namen als Jimi Bellmartin, Jessica Manuputty, H.ou.JSTD band en FMJ Project. Maar ook DJ Alicia de Lima en rapper Skaffaantje staan op het programma. Met ’s middags van 14.00 – 16.30 gratis workshops voor iedereen die belangstelling heeft. De workshops Hiphop-dans, DJ/Producen, Zang, Bandcoaching en Kunstschilderen worden gegeven door Bredase artiesten uit de Molukse Gemeenschap die hun sporen op de Nederlandse podia ruimschoots verdiend hebben. Deze dag zal ook de uit Tilburg afkomstige bekende kunstschilder Karim Lessy met werk in Toma zijn. Tevens is door het publiek te zien hoe hij terplekke aan het schilderen is.

Vanaf 18.00 beginnen de concerten met als eerste rapper Skaffaantje gevolgd door DJ Alicia de Lima. Daarna de Bredase formatie FMJ-Project. FMJ-project is eigenlijk een studioproject, waarmee Ferry Johannis voornamelijk opnames maakt voor zichzelf. Af en toe wordt er een gastzanger/zangeres of muzikant gevraagd (voornamelijk jonge Molukse talenten) om opnames mee te maken. Het repertoire voor deze gelegenheid bestaat uit nummers uit de jaren ‘70, Molukse/traditionele muziek (lagu-lagu), Latin rock en funk.

Daarna volgt het optreden van Jessica Munuputty. Zangeres Jessica Manuputty bracht in mei 2017 haar eerste solo album TOMA! uit. Het bevat een selectie van haar lievelings ‘lagu-lagu’ (Molukse traditionals). “Een jaar geleden voelde ik de behoefte om terug te gaan naar mijn Molukse roots. Ik dacht aan de ‘lagu-lagu’ die ik vroeger zo vaak zong met mijn familie in het huis van mijn grootouders. Ik dacht aan de schoonheid van de liedjes. Ik wilde een document maken voor mezelf en mijn familie, mijn grootouders eren én de muziek doorgeven aan mijn jongste neefjes en nichtjes”. Van 2013 tot 2017 zong Jessica in de live band van de excentrieke en veelzijdige artiest Jett Rebel. Ze tourden langs uitverkochte clubs zoals Paradiso en grote festivals waaronder Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz.

Vervolgens is het podium voor Jimi Bellmartin. Jimi werd onlangs winnaar van de The Voice Senior 2018. Jimi heeft eerder o.a. gewerkt met Eric Burdon, Percy Sledge, Tramms e.v.a. Deze avond treedt hij op met de jonge generatie talenvolle musici uit de Bredase Molukse gemeenschap.

De avond wordt afgesloten door de legendarische formatie H.ou.J.S.T.D band op. De band is opgericht op 3 januari 1992 en is actief gebleven tot 2010. De toen 13-koppige band heeft 4 CD’s onder eigen beheer uitgebracht waarvan 3 met Molukse nummers en 1 Engelstalig. De naam van de band is afgeleid van Houseband waarbij de 1e letter van ieder bandlid is toegevoegd. (spreek uit: House Tie Die Band).

Toma Culture Event:

Buurthuis Toma, Wieringenstraat 60, Breda.

Aanvang: 14.00. Einde: 23.00

Toegang gratis. (vol=vol).

Meer berichten