V.l.n.r. Juna Vaes, Maxime Fawzi en Lieve Staal.
V.l.n.r. Juna Vaes, Maxime Fawzi en Lieve Staal. (Foto: )

2 x goud en 2 x zilver voor turnsters VLC Breda

Afgelopen weekend is VLC Breda het wedstrijdseizoen goed gestart op de Turn Totaal Breda Cup in De Scharen. Verschillende turnsters van landelijk niveau mochten hun nieuwe oefeningen vertonen. Ze verdienden hiermee twee gouden medailles en twee zilveren.

De jongste turnster Maxime Fawzi mocht het spits afbijten. Zij turnt in het hoogste niveau van Nederland, instap N1. Op sprong begon ze goed en haalde ze zelfs een 13.800 voor de yourchenko. Op rek zijn nog niet alle bonuselementen heel constant en werd er gekozen voor de basisoefening. Dit deed ze heel netjes. Helaas ging ze op balk de mist in. Ze vergat drie elementen, wat haar flink wat punten kostte. Ze sloot haar wedstrijd af met een vloeroefening met alle bonuselementen.

Ook Lieve Staal en Juna Vaes turnden in deze wedstrijd mee op Pupil 1 N3 niveau. De twee turnsters zijn afgelopen seizoen gepromoveerd. Juna ging twee niveaus omhoog en Lieve turnt zelfs nog maar zo'n driekwart jaar. De turnsters hebben grote stappen gemaakt, maar zullen nog hard moeten trainen voor de naderende voorwedstrijden.

Liessel Mureau, die uitkomt in Pupil 2 N3, volgde in de ronde erna. Een ietwat wiebelige balk mocht de pret niet drukken. Op sprong en brug turnde ze net naast het podium. Ze straalde op vloer en werkte haar oefening heel strak af. Een score van 13.650 was goed voor het goud.

Jeugd N4 turnster Femke Stoof wist iedereen te verbazen. De mooie strakke balkoefening met een radslag, boogje en tiktak, die ze in de les heel vaak laat zien, maar op de wedstrijden nooit lukte, werd deze wedstrijd gehaald. Het emotioneerde haar zichtbaar en ze mocht dan ook welverdiend de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Ook Feline van Binsbergen die uitkomt in Jeugd 3e divisie turnde een prachtige wedstrijd. Haar minst favoriete toestel wordt steeds beter. Ze turnde een prachtige brugoefening met 11.050 punten. Goed voor zilver. Op balk turnde ze een plaatje van een oefening, wat zelfs de jury vol verbazing achterliet. Een combinatie van radslag, arabier en salto af leverde haar veel extra bonuspunten op. Met een megascore van 12.200 kreeg ze de gouden medaille omgehangen.

In de laatste ronde turnde Marit Blankers in een niveau hoger dan normaal een zeer goede vloeroefening. Ze kreeg hiervoor 10.950 punten. Een vijfde plaats tussen turnsters die al jaren dit niveau turnen was dan ook een enorme prestatie.

Meer berichten