Na de succesvolle pilot is op 13 december de 2e Bredase StadsSalon 'De Ogenblik', met als gastcurator Liesbeth van Well.
Na de succesvolle pilot is op 13 december de 2e Bredase StadsSalon 'De Ogenblik', met als gastcurator Liesbeth van Well. (Foto: Moon Saris)

Liesbeth van Well gastcurator van 2e editie 'De Ogenblik' bij Electron

BREDA - Gesterkt door vele enthousiaste reacties tijdens de eerste pilot van 'De Ogenblik' houden Tg Nomen, MoMmot en Pakhuis B donderdagavond 13 december om halfacht de 2e, voor iedereen gratis toegankelijke editie bij Electron aan de Belcrumweg 19 in Breda.

'De Ogenblik' is een gratis podium waar - bijzondere - Bredanaars hun blik werpen op de stad Breda en op haar inwoners. Zij doen hun verhaal tegen de Bredase achtergrond waar ze vandaan komen of opgegroeid zijn. Daarbij nodigen ze (inspirerende) mensen uit die belangrijk zijn geweest in hun werk of leven. Hanna van Mourik Broekman van Tg Nomen praat de avond aan elkaar, samen met Peter Vandemeulebroecke en Heleen van Doremalen. Interviews worden afgewisseld met muzikale intermezzo's en muzikant Jeroen Geurts sluit de avond af met een muzikale samenvatting.

Voor de 2e 'De Ogenblik' van 13 december is Liesbeth van Well uitgenodigd om gast-curator te zijn. Deze Bredase heeft het als gerenommeerd hoedenmaakster heel erg druk met exposities, lesgeven en ontwerpen van hoeden voor onder meer leden van de Tweede Kamer. Naast haar creatieve werk zet zij zich in voor VluchtelingenWerk en ook als programmamaker voor MovedMedia. Als gast-curator heeft ze mensen uitgenodigd die haar inspireren en/of intrigeren. Met de levensliederen van Pieter Tak, haar vriendin en journalist Desiree Martis, haar dochter Pip van den Brand, de taarten van Romy en de nieuwe Bredanaar Ahmad Sherih toont Liesbeth het publiek haar Breda. Het Breda dat strijd levert tegen onrecht en voor inclusiviteit. Het wordt 'n avond vol levensverhalen en live-muziek, met Bredaas bier en de taarten van Romy, in 'n sfeervolle Berlijnse huiskamersetting. ,,Breda is als mijn moeder: veilig en warm, als een moederschoot'', aldus Liesbeth van Well.

De MotMot Gallery heeft de rol van artistiek gastheer van deze bijzondere (Bredase) StadsSalon. Ze tonen deze avond werk van makers met een Bredase link. Oorspronkelijk of import. Het werk is gestoeld op het thema Street Art en protest kunst. Daarnaast zal op donderdagavond 13 december kunstenares Gemma de Waard live een kunstwerk maken van één of meer van de aanwezige gasten van deze tweede editie van 'De Ogenblik'.

Meer berichten