Het Sacramentkoor
Het Sacramentkoor (Foto: Eward Postma)

Lessons and Carols in de Sacramentskerk

Op zondag 16 december om 16:00uur klinkt het 'Festival of Nine Lessons and Carols'. Medewerking wordt verleend door het Sacramentskoor Breda o.l.v. Henri de Graauw en het orgel wordt bespeeld door Léon van den Oever. Een goede gelegenheid om in de Kerststemming te komen.

Het ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ werd voor het eerst op kerstavond in het jaar 1918 uitgevoerd door het Kings College in Cambridge. De Eerste Wereldoorlog was nog maar net voorbij en de overlevenden probeerden de draad weer op te pakken. Eric-Milner White, de deken van Kings College, was aalmoezenier aan het front. Terug in Engeland zocht hij naar een toegankelijke viering met veel ruimte voor muziek. Er zijn negen lezingen, gelezen door leden van het zorgteam van de Sacramentskerk. Tussen de schriftlezingen worden de traditionele en minder bekende carols gezongen door het koor. Steevast begint de viering met ‘Once in Royal Davids City’, waarbij de koorzangers al zingend naar voren schrijden.

Het Sacramentskoor is een van de laatste jongenskoren in Nederland dat kerkelijk actief is. Zij zijn al meer dan 90 jaar verbonden aan de Sacramentskerk aan de Zandberglaan 58 in Breda.

De toegang (incl. 1 gratis consumptie) kost €15,- per persoon aan de deur voor de Lessons and Carols en €12,50 in de voorverkoop (kinderen t/m 16 jaar gratis, 65+/KBO €10,-).

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sacramentskoor.nl of aan de deur.

Meer berichten