Tijdens de Historische Kilometer wordt er ook 'n bezoek gebracht aan de Grote Kerk aan het Kerkplein, waar onder meer uitleg gegeven wordt over de verschillende praal- en andere graven. FOTO: MARIËLLE HOUBEN
Tijdens de Historische Kilometer wordt er ook 'n bezoek gebracht aan de Grote Kerk aan het Kerkplein, waar onder meer uitleg gegeven wordt over de verschillende praal- en andere graven. FOTO: MARIËLLE HOUBEN (Foto: Marielle Houben)

Tijdens Betoverend Breda kun je mee met VVV-gids

Ook tijdens Betoverend Breda kunnen belangstellenden weer op pad gaan met 'n gids van de VVV, om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad Breda. Vanaf zaterdag 15 december tot en met zondag 6 januari kun je op diverse dagen een Historische Kilometer en / of 'n Kasteelwandeling volgen.

BREDA - De Historische Kilometer voert via het Nassaumonument in het Valkenberg naar onder meer het Kasteel van Breda, de Grote Kerk van Breda en het Begijnhof. De gids van de VVV vertelt je onderweg van alles over deze historische locaties en tijdens deze wandeling kom je ook op plaatsen die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn. De Historische Kilometer wordt gelopen op zondag 16, dinsdag 18, donderdag 20, zondag 23, maandag 24, donderdag 27 en zondag 30 december, en op woensdag 2, donderdag 3 en zondag 6 januari.

Wie met de Kasteelwandeling mee loopt, krijgt 'n interessante en uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel van Breda, waar de gids je alles vertelt over het kasteel en zijn bewoners van vroeger en nu. Je bezoekt hier onder meer de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel. Het Kasteel van Breda is al bijna tweehonderd jaar defensieterrein en de. VVV is de enige organisatie die hier groepen mag rondleiden. Deze Kasteelwandeling van de VVV staat zaterdag 15, maandag 17, woensdag 19, vrijdag 21, zaterdag 22, vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december op het programma, en op vrijdag 4 en zaterdag 5 januari.

De beide wandelingen starten om twee uur bij de VVV in de Willemstraat. De volwassenen betalen 8,95 euro en kinderen vanaf 4 tot en met 13 jaar 7,95 euro. Wie in het bezit is van een BredaPas, mag gratis mee. Vanwege het bezoek aan het Kasteel van Breda moet je wel 'n geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Voor aanvang van de wandelingen worden die ook geregistreerd door de VVV-gids en daarom moet iedereen ook al om kwart voor twee al aanwezig zijn.

Wil je meer weten? Ga dan naar www.vvvbreda.nl

Meer berichten