Leefstijlmonitoring Breda helpt alleenwonende ouderen en hun mantelzorger

Heeft u een alleenwonende vader of moeder waar u voor zorgt? Maakt u zich ongerust over hoe het gaat? Bijvoorbeeld als u tijdens de feestdagen op vakantie bent? Gemeente Breda en Zorg voor elkaar Breda stellen Sensara HomeCare voor 1 jaar gratis ter beschikking. Met dit systeem houden mantelzorgers gemakkelijk op afstand een oogje in het zeil. Interesse? Neem contact op met Zorg voor elkaar Breda via (076) 525 15 15 of kijk op https://sensara.eu/gemeente-breda/ Wees er snel bij, want aanmelden kan tot uiterlijk 31 december 2018.

Een oogje in het zeil
Als uw ouder alleen woont, is gemakkelijk een oogje in het zeil te houden door middel van leefstijlmonitoring met bewegingssensoren. De slimme sensoren werken zonder camera, maar registeren beweging in huis. Het geeft een veilig en gerust gevoel om te weten hoe het met de ander gaat. En voor een ouder die alleen woont, is het fijn om te weten dat iemand de situatie in de gaten houdt. Zo worden mantelzorgers gewaarschuwd als er iets aan de hand is, bijvoorbeeld als er geen of minder beweging is na een val. Met deze nieuwste technologie weten mantelzorgers of de naaste veilig is. Ze hoeven dus niet meer iedere keer te bellen om te checken of alles goed gaat. Zo wordt alleen thuis wonen ook veilig wonen.

Meer informatie & aanmelden
Het systeem kan heel eenvoudig thuis geplaatst worden bij alleenstaande ouderen in Breda. In het huis is een internetverbinding nodig. Daarnaast dient de mantelzorger in het bezit te zijn van een smartphone. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Ga dan naar www.sensara.eu/gemeente-breda of bel 076 525 15 15.

Meer berichten