Initiatiefnemer Elisah Pals van Zero Waste Nederland heeft de eerste raamsticker persoonlijk aangeboden bij de lunchroom Yirga in Breda.
Initiatiefnemer Elisah Pals van Zero Waste Nederland heeft de eerste raamsticker persoonlijk aangeboden bij de lunchroom Yirga in Breda. (Foto: )

'Je kunt gerust je eigen verpakking meebrengen'

BREDA - Vanaf 17 december kun je ze tegenkomen in het straatbeeld: raamstickers met de tekst 'breng gerust je eigen verpakking mee'. De raamsticker is gemaakt voor winkels en horecazaken, zoals bakkerijen, speciaalzaken en restaurants. Zo laten die weten dat bij hen herbruikbare zakken, bekers en containers van harte welkom zijn. Elisah Pals is de vrouw achter het online platform Zero Waste Nederland. Via Facebook helpt zij volgers hun afval te beperken. Bijvoorbeeld door herbruikbare verpakkingen te gebruiken. Al veel consumenten en ook ondernemers staan positief tegenover het gebruik van een herbruikbare verpakking. Het is echter niet duidelijk wie aan zet is. Koffiezaken bijvoorbeeld, zien zelden klanten met 'n eigen beker. Die klanten weten op hun beurt niet dat ze daarmee welkom zijn. Met de sticker kunnen afvalbewuste consumenten en ondernemers elkaar vinden. De eerste 250 verstrekt Zero Waste Nederland gratis. Aanvragen kan via zerowastenederland.nl. Elisah zoekt ook Zero Waste Heroes: de afvalbewuste consumenten die voor promotie en verspreiding zorgen. Wil je weten waar je met je eigen verpakkingen welkom bent? Volg dan de actie op social media via de hashtag #eigenverpakkingwelkom.

Meer berichten