Ook deze foto van de verkennerij in Princenhage uit de jaren '50 van de vorige eeuw is te zien op de tentoonstelling 'Toen Opa en Oma nog jong waren' in het Princenhaags museum aan de Haagweg.
Ook deze foto van de verkennerij in Princenhage uit de jaren '50 van de vorige eeuw is te zien op de tentoonstelling 'Toen Opa en Oma nog jong waren' in het Princenhaags museum aan de Haagweg. (Foto: )

'Toen Opa en Oma nog jong waren...'

BREDA - Princenhage in de jaren 1950 tot 1970, dat is het thema van de expositie 'Toen Opa en Oma nog jong waren', die zaterdag 12 en zondag 13 januari van start gaat in het Princenhaags museum op de Haagweg 334. Veel foto's en voorwerpen uit die tijd vormen het hart van de expositie die onder meer kerk en geloof, onderwijs, ondernemers en het dorp zelf belicht. Om de sfeer uit de jaren '50 van de vorige eeuw te proeven is er een huiskamer ingericht waarin iedereen die die jaren heeft meegemaakt, zich zal herkennen. Ook komt de processie voorbij en al de foto's die niet opgehangen konden worden, zijn te zien op een TV-scherm. Bijzonder trots is het museum op de films uit de jaren '50 en '60, die gemaakt zijn door Louis Kock. Op 13, 26 en 27 januari kun je zien hoe pastoor Vos werd ingehaald in 1961. Het Sinterklaasfeest uit 1957 komt langs, pastoor Bouman reikt de 1e communie uit aan de schoolkinderen en 't openen van de rolschaatsbaan op de Doelen vormde een hoogtepunt voor de jeugd. Ruim een uur film met het Princenhage van toen in de hoofdrol, waarin heel veel Princenhagenaars zichzelf of een ander zullen herkennen. Deze tentoonstelling in het Princenhaags museum is op 12 en 13 en 26 en 27 januari 's middags te zien van één tot vijf uur. De entree is 3 euro. Vrienden van het museum hebben op vertoon van de vriendenpas gratis toegang. Ook kinderen tot 12 jaar mogen, mits onder begeleiding, gratis binnen. 

Wil je een preview zien van de unieke films van Louis Kock, klik dan op https://www.youtube.com/watch?v=DcJJZwJdCqE

Meer berichten