Motiverende tekst
Motiverende tekst (Foto: Oranje Kruis)

EHBO vereniging Breda Centrum over de cursus Basis EHBO.

Allereerst wensen het bestuur en de leden van EHBO vereniging Breda Centrum u natuurlijk een geweldig 2019 toe. Dat het een jaar mag worden vol gezondheid en geluk.

De goede voornemens zijn weer gemaakt en misschien hoort daar ook een cursus Basis EHBO bij. Dan bent u bij ons aan het goede adres! Eind januari starten wij weer met een cursus Basis EHBO. Tijdens deze cursus leren wij u hoe u mensen in nood kunt helpen aan de hand van het Oranje Kruis boekje. Gedurende de cursus nemen we stap voor stap de diverse onderwerpen door, variërend van het plakken van een wondpleister tot het reanimeren van een slachtoffer. De cursus is vooral een “doe-cursus” en bestaat vooral uit heel veel oefenen samen met de mede-cursisten en onze mentoren. De cursus wordt afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door het Oranje Kruis. Na het goed afleggen van dit examen ontvangt u het diploma Basis EHBO en mag u zich gediplomeerd EHBO-er noemen.

Een aantal zorgverzekeringen willen bijdragen in de kosten van de cursus, informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar.

Bent u al gediplomeerd en zoekt u een vereniging om uw herhalingen te volgen?

Ook dat kan bij ons! Elke eerste dinsdagavond van de maand komen onze gediplomeerde leden samen om hun kennis op peil te houden. Iedere herhalingsavond zorgen onze kaderinstructeurs er samen met de mentoren voor dat het onderwerp van die avond uitgebreid behandeld wordt.

Voor meer informatie kunt u mailen naar ons secretariaat, ehbobredacentrum@live.nl .

Onze secretaris voorziet u graag van meer informatie. Of neem een kijkje op onze site, ehbobreda.nl en onze facebookpagina.

Meer berichten