Winst voor Va-Tout 1
Winst voor Va-Tout 1 (Foto: Thea van Nieuwenhuizen)

Goede start Va-Tout-teams in de petanque-competitie

Zaterdag 5 januari werd dag 7 van de Nationale Petanque Competitie gespeeld. Va-Tout 1 en Va-Tout 2 speelden thuis aan de Nieuwe Inslag in Breda. Beide teams startten het nieuwe jaar uitstekend en haalden de overwinning binnen met 5-3.

Va-Tout 1 (2e divisie) startte goed tegen PV Gouda 1 door twee van de drie doubletpartijen in de eerste ronde te winnen. De beide tripletpartijen werden eveneens gewonnen met 13-10 en 13-12. De tussenstand werd daarmee 4-1 voor Va-Tout. In de laatste doubletronde werd één partij gewonnen met 13-5 en dat was voldoende om de twee wedstrijdpunten binnen te halen. Va-Tout 1 komt hiermee in het klassement op gelijke hoogte met Gouda 1, maar heeft wel een beter puntensaldo.

Va-Tout 2 (2e plaats in de 3e divisie) ontving PV Tilburg 1 en won met 5-3. Omdat koploper Petangeske 2 eveneens won van Midi 2 blijft Va-Tout op de 2e plaats in het klassement staan met één punt achterstand.

Va-Tout 3 (5e divisie) speelde uit tegen Middelburg 3. Captain Kees van der Helm omschrijft de dag als volgt. “We hebben een gezellige dag gehad, we hebben lekker gegeten, maar Middelburg was wel sterker en won met 6-2.” Waarvan acte!

Va-Tout 4 (6e divisie) had de twee voorgaande competitiedagen uitstekend gespeeld. Met slechts één punt achterstand op tegenstander en koploper ’t Dupke, werd dan ook vol vertrouwen naar Sint Michielsgestel afgereisd. Helaas hadden onze spelers weinig grip op het gladde speelterrein en kwamen totaal niet in de wedstrijd. ‘t Dupke won jammerlijk met 8-0 en blijft gewoon aan kop staan.

Op zaterdag 19 januari wordt de 8e dag van de NPC gespeeld. Va-Tout 1 speelt thuis tegen DOSC 1, evenals Va-Tout 4, dat Cloeck en Moedigh ontvangt. Va-Tout 2 gaat naar Midi 2 in Delft en Va-Tout 3 speelt uit tegen Dongen 3.

Uitslag oliebollenmêlée
Het jaar 2018 werd uitgeluid met oliebollen en een gezellige mêlée met maar liefst negentig deelnemers. Winnaar werd Joop Mutsaerts. 2. Bert van Rooden. 3. Co van Nieuwenhuizen. 4. Wicher van der Honing. 5. Thea van Nieuwenhuizen en 6. Anny van Eijk.

Uitslag nieuwjaarsmêlée
Ook het nieuwe jaar werd ingeluid met een mêlée, onder het genot van een hapje en een drankje. Marga Groeneveld werd winnaar. 2. Betsie Buijsen. 3. Joost van Bilsen. 4. Ton Buuron. 5. Frans de Nijs en 6. Dick Peters.

Tussenstand donderdagavondmêlée
Per 4 januari voert Peter van den Ouweland de ranglijst aan met 14 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door Marian van Campen en Frans de Nijs met 12 punten. Jaco Elve en Joost van Bilsen volgen met 10 punten.

Ook petanque spelen?
Kom dan gerust eens een bouletje gooien tijdens een van onze speeldagen. Op onze website www.va-tout.nl vind je alle informatie over de speeltijden. Gewoon doen, je bent van harte welkom aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda!

Meer berichten