v.l.n.r. Bart Broeders, Jan de Wit, Piet de Leeuw
v.l.n.r. Bart Broeders, Jan de Wit, Piet de Leeuw (Foto: M.R.C.)

70-jarig lidmaatschap bij Minor-Rasbora-Combinatie

Maandagavond 10 december 2018 sloot de Bredase aquariumvereniging Minor-Rasbora-Combinatie het verenigingsjaar 2018 af met een totaal van 135 jaar aan jubileumjaren, te verdelen over drie jubilarissen. Bart Broeders, Piet de Leeuw en Jan de Wit werden feestelijk in het zonnetje gezet.

Voorzitter Piet huldigde Bart en speldde hem het 25-jaarspeld op van de NBAT (Nederlandse Bond Aqua Terra). Daarbij vertelde Piet dat hij ooit buurman Bart overhaalde ook een aquarium te beginnen; in de daaropvolgende jaren nam Bart meerdere malen deel aan districtskeuringen en zelfs aan de landelijke waar hij hoog eindigde.

Notabene op zijn verjaardag werd Theo van Meegen, secretaris van de landelijke bond, bereid gevonden om Piet het 40-jaarspeldje van de bond op te prikken. Ook Piet heeft vaak aan de NBAT-keuringen meegedaan en in 1995 werd zijn aquarium zelfs tweede van Nederland. Bijzonder goede herinneringen bleek de secretaris te hebben aan de talrijke lunches bij Piet op de keuringsdagen, ongeacht of Piet daaraan zelf deelnam.

Ten slotte was de beurt aan Jan de Wit, die met zijn 70-jarig lidmaatschap de kroon spant. Voor deze gelegenheid wijdde de voorzitter het volledige alfabet aan Jan, die waar hij dat wenselijk achtte nog wat toelichtingen en aanvullingen gaf. Stof was er genoeg, want door de jaren heen vervulde Jan de Wit een scala aan rollen binnen onze vereniging en binnen de bond.

Absoluut een unicum, zo’n 70-jarig lidmaatschap. Onbedoeld creëerde Jan daarmee een probleem, want de NBAT beschikt niet over een speld voor een 70-jarig lidmaatschap. Exclusief voor Jan de Wit liet de bond daarom een bronzen legpenning graveren die hem vanavond werd uitgereikt.

Onder het genot van hapjes en drankjes kletsten alle leden en genodigden nog lang na met op de achtergrond dia’s van jaren clubgeschiedenis.

Meer berichten