Foto:

Plogging met kinderen JF Kennedyschool in de Hoge Vucht

Betrokken Ondernemers Breda houdt dinsdag 15 januari een maatschappelijke activiteit voor 12 medewerkers van Hero Benelux in de vorm van een ochtendje zwerfafval opruimen door middel van 'ploggen' samen met 60 kinderen de JF Kennedyschool in de Hoge Vucht.

Twaalf medewerkers van Hero Benelux en 60 leerlingen van groep 5 en 6 van de JF Kennedyschool steken samen de handen uit de mouwen om zwerfval in de wijk op te ruimen. Er wordt afval verzameld tijdens het joggen of snel wandelen, genaamd 'plogging'. Een trend uit Zweden die nu ook naar Nederland is overgewaaid. Het woord is een samenvoeging van het Zweedse 'plocka up' dat oprapen betekent, en jogging.

Met deze activiteit zijn de kinderen en de Hero medewerkers buiten fysiek bezig, wordt er een steentje bijgedragen aan het milieu en hoopt Hero samen met Betrokken Ondernemers Breda een stukje bewustzijn bij de kinderen te creëren. Een mooie win-win situatie!

Dere van Velzen, van Hero Benelux: ,,Hopelijk zijn wij een trendsetter die andere organisaties ook gaat inspireren om op deze manier een steentje bij te dragen aan MVO''.

Waffa El jarbouchi, leerkracht van de JF Kennedyschool: ,,Bij de JF Kennedyschool staat een schone wijk, voldoende bewegen en gezonde voeding altijd al centraal. Het is voor ons daarom vanzelfsprekend om aan dit mooie project mee te werken''.

Na afloop van de activiteit krijgen alle kinderen een certificaat als bewijs van deelname, een gezonde reep en wat lekkers te drinken, uiteraard aangeboden door Hero.

Meer berichten