Nieuwjaarsdiner voor vrijwilligers Honingraad en Verwenzorgdag Westerwiek

Woensdag 16 januari genieten zo'n 80 vrijwilligers van Stichting Honingraad en de Verwenzorgdag Westerwiek van een Nieuwjaars diner, aangeboden door Hotel Princeville en Rassers Advocaten.

In lijn met de kerstgedachte ontstond bij Hotel Princeville en Rassers Advocaten het idee om voor de vierde keer een heus Kerstdiner aan te bieden. Vanwege de drukte in de decembermaand is uitgeweken naar het nieuwe jaar.

Beide bedrijven zijn partner van Betrokken Ondernemers Breda en vroegen de stichting hiervoor een doelgroep uit te nodigen. Rombout Kerremans, directeur Betrokken Ondernemers Breda: "De eerste twee jaren hebben we vrijwilligers van diverse organisaties uitgenodigd; in 2017 waren 80 bewoners van Thebe Haga te gast. Dit keer wilden we wederom vrijwilligers in het zonnetje zetten en hebben we gekozen voor de vrijwilligers van de Honingraad en de Verwenzorgdag in Surplus Westerwiek."

In totaal zullen op 16 januari aanstaande 81 vrijwilligers aan de dis bij Hotel Princeville zitten. Zij krijgen een gratis drie-gangen diner inclusief bijpassende wijnen; de bediening bestaat uit 8 medewerkers van Rassers advocaten; zowel advocaten als ondersteunend personeel. Live kerstmuziek wordt verzorgd door de bekende Bredase zangeres Angela van Rijthoven en pianist Harry Kanters.

Stichting de Honingraad aan de Johan Willem Frisolaan is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Er is ruimte voor persoonlijke gesprekken en deelname aan activiteiten. Er zijn 75 vrijwilligers actief binnen de Honingraad.

De Verwenzorgdag in Surplus Westerwiek wordt al 17 jaar georganiseerd, jaarlijks in juni voor 300 oudere inwoners uit de buurt. Zij worden een middag in de watten gelegd met hapjes, drankjes, optredens, entertainment en een gratis loterij. Dat is slechts mogelijk door een groep van 30 vrijwilligers. Truus van Zundert, coördinator: "Wij willen eenzaamheid doorbreken, ontmoeting en begroeting stimuleren tussen bewoners uit de wijk. Al 17 jaar werken wij met een vaste groep vrijwilligers om deze dag te organiseren. Om de groep vrijwilligers te bedanken heb ik een wens ingediend bij de Meet & Match van Betrokken Ondernemers. Zij hebben mijn wens ingewilligd."

Rob Koster, directeur van de Honingraad: "Wij vinden het fantastisch dat onze vrijwilligers in de watten gelegd gaan worden door Hotel Princeville en Rassers! De respons op de uitnodiging was dan ook direct groot. Van de totaal 75 vrijwilligers zijn er 51 te gast bij het diner. Zij verdienen het in het zonnetje gezet te worden".

Meer berichten