Goed voornemen: kom uit je hoofd, in je lijf met dans

Op zoek naar een ontspannen en vrije manier om actief het nieuwe jaar goed mee te beginnen? Misschien spreekt danscoaching je aan. Het is een eigentijdse en praktische manier om uit je hoofd en in je lijf te komen. En nog eens heel leuk om te doen. Op vrijdag 18 januari van 9.00 - 12.00 uur is er een gratis workshop in Breda voor iedereen die het eens wil uitproberen.

Coach en trainer Chantal Clarijs gaat stralen als ze praat over danscoaching. “Veel mensen denken bij dans meteen aan passen en ingewikkelde choreografie. Maar dat is danscoaching juist niet! Bewegen kunnen we allemaal, hoe kom je anders van je woonkamer naar je keuken? En dat is wat danscoaching is; bewegen op je eigen manier, binnen je eigen mogelijkheden, met een thema. Je hebt helemaal geen ervaring met dans nodig. Het gaat er ook helemaal niet om hoe het eruit ziet. Belangrijk is dat je lekker beweegt op een manier die bij jou past.” In danscoaching staat het geven van aandacht aan je lichaam centraal. Dit ontwikkelt je lichaamsbewustzijn en leert je luisteren naar de sensaties en signalen van je lijf. En omdat er geen passen zijn om te volgen kies je automatisch je eigen niveau, want elk lichaam is anders.

Wat danscoaching onderscheid van andere vormen van dans is dat we eerst het lichaam laten ‘praten’ en dan daarna met ons ratio er woorden aan geven. Zo doet alles mee; je lichaam ‘weet’ heel veel en met je hoofd maak je het helder. Zo combineert danscoaching het beste van 2 werelden; de traditionele vormen van coaching en lichaamsbeweging. Chantal: “Mensen zijn zoveel meer dan hun hoofd alleen. We zijn gewend om veel na te denken, piekeren zelfs. Hoe kom je dan in je lijf? En krijg je hoofd en lijf, denken en voelen bij elkaar? Juist door te bewegen, vergeet je te denken en kom je makkelijker tot je eigen gevoel. Daar liggen vaak veel antwoorden op vragen waar je met beredeneren alléén niet uitkomt.”

Chantal danst door het leven: klassiek ballet, jazz dans, ballroom- en latin dance, moderne dans, Flamenco, salsa en haar grote passie Argentijnse Tango. Ze is gediplomeerd intuitief coach en danscoach en heeft haar eigen praktijkruimte met ruime dansvloer. Chantal zet mensen letterlijk in beweging en stimuleert om blokkades of angsten aan te kijken en te overwinnen. Mensen die vastlopen in werk, relatie of gezin, maar ook mensen met burn-out klachten, kunnen in de praktijk terecht voor individuele sessies (ook zonder dans) of groepsworkshops.

Gratis workshop kennismaking danscoaching

Vrijdag 18 januari 2019 | 9.00 - 12.00 uur (inloop vanaf 8.30 uur)
Puur op gevoel Coaching | Takkebijsters 72 Breda

graag vooraf aanmelden via https://www.puuropgevoel.nu/reactie/

www.puuropgevoel.nu | Facebook: puuropgevoel

Meer berichten