Nieuwjaarsconcert Sacramenskerk

Op zondag 20 januari wordt om 16:00 uur het jaarlijkse nieuwjaarsconcert gehouden in de Sacramentskerk, Zandberglaan 58 in Breda.

Dit jaar brengen violiste Natalia Gubania en organiste/pianiste Jelena Bazova u een gevarieerd programma van voornamelijk Franse muziek uit de 20e eeuw. Bekende werken zoals sonate voor viool en piano van Francis Poulenc en het spectaculaire Dieu parmi nous uit La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen zullen ten gehore worden gebracht. Verder hoort u muziek van Nicolas de Grigny en Jehan Alain. Ter aanvulling worden enkele werken van de Georgische componist Nodar Gabunia uitgevoerd.

De uitvoerenden zijn graag geziene gasten in de Sacramentskerk. De Georgische violiste Natalia Gubania en van Russische organiste Jelena Bazova zijn beiden verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Vanaf heden is het mogelijk om de organiste op grote schermen in de kerk te volgen. Zodat kunt zien hoe zij het Flentrop Orgel van de Sacramentskerk in al haar facetten bespeelt ziet worden.

Toegang is gratis en er zal na afloop een collecte worden gehouden

Meer berichten