Ook dit jaar kunnen amateurmusici zich aanmelden voor het Breda's Festival Orkest. ,,Het is fantastisch met professionals samen te werken.''
Ook dit jaar kunnen amateurmusici zich aanmelden voor het Breda's Festival Orkest. ,,Het is fantastisch met professionals samen te werken.'' (Foto: )

Het Breda's Festival Orkest zoekt weer amateurmusici

BREDA - Sinds een aantal jaar slaan het Spanjaardsgatfestival en Nieuwe Veste de handen ineen voor de organisatie van het Breda's Festival Orkest. Dit unieke orkest wordt elk jaar opnieuw gevormd met een mix van amateurs en professionals. Amateurmusici uit Breda kunnen zich hiervoor aanmelden, om dan vervolgens samen met professionals te werken aan een grootse uitvoering voor de inwoners van Breda tijdens het Spanjaardsgatfestival.

Door de deelnemers wordt het Breda's Festival Orkest ieder jaar weer gezien als een unieke ervaring. ,,Het is fantastisch om voor een langere periode samen met professionals aan een show te kunnen werken. Ik leer hier echt enorm veel van en het is nog gezellig ook!", aldus een van de deelnemers in de afgelopen jaren.

De aanmeldperiode voor het Breda's Festival Orkest loopt nog tot 21 januari. De repetities voor de shows starten in mei. Het orkest gaat aan de slag met arrangementen in het thema 'Legends', wat dit jaar het thema van het festival is. Onder leiding van muzikaal leider Jos Schroevers wordt zo gezamenlijk gewerkt aan de uiteindelijk shows tijdens het festival, op donderdag 13 en vrijdag 14 juni.

Naast het Breda's Festival Orkest houdt Nieuwe Veste tijdens het Spanjaardsgat ook 'n Nieuwe Veste Dag, waar wederom een podium wordt gegeven aan amateurs uit Breda. Tijdens de Nieuwe Veste Dag wordt het publiek verrast met spannende crossovers tussen verschillende kunstdisciplines.

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de website van het festival: www.hetspanjaarsgat.nl/bfo. Of kijk op www.nieuweveste.nl.

Meer berichten